Харис: Бајденова администрација подржаће Украјину док год то буде потребно

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Feb.2024, 16:44

Харис: Бајденова администрација подржаће Украјину док год то буде потребно

Потпредседница САД Камала Харис изјавила је данас у Минхену да је администрација америчког председника Џозефа Бајдена спремна да подржи Украјину у рату против Русије „док год то буде потребно“ и да тражи да Москва плати одштету Кијеву након завршетка сукоба. Фото: Танјуг/Wolfgang >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Rattay/Pool Photo via AP Харис је на заједничкој конференцији за новинаре са украјинским председником Володимиром Зеленским на Минхенској безбедносној конференцији, истакла да ће САД наставити да улажу напоре да се обезбеди праведан и трајни мир у Украјини.
„Председник Бајден и ја ћемо наставити да радимо на обезбеђивању ресурса и оружја које вам је потребно да бисте успели“, рекла је Харис, пренео је Ројтерс.
САД су до сада издвојиле више од 110 милијарди долара за војну помоћ Украјини, а Бајденов захтев за издвајање нове помоћи у износу од 60 милијарди долара још није одобрио Конгрес због противљења републиканаца.
Zelenski spreman da ode sa Trampom na front da mu pokaže kako izgleda pravi rat

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Харис: Бајденова администрација подржаће Украјину док год то буде потребно се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.