Портпарол: Узрок смрти Наваљног још није утврђен

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Feb.2024, 15:25

Портпарол: Узрок смрти Наваљног још није утврђен

Портпаролка Алексеја Наваљног Кира Јармиш изјавила је данас да је адвокат Наваљног обавештен да узрок смрти руског опозиционог лидера још није утврђен. Фото: Танјуг/AP Photo Јармиш је написала на платформи Икс да је спроведено друго испитивање тела Наваљног и да ће резултати, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << како је истакла, „наводно“ бити доступни следеће седмице.
Међутим, савезник Наваљног Иван Жданов, написао је на платформи Икс да је мајци Алексеја Наваљног и адвокату у затворској колонији речено данас да је руски опозиционар умро од „синдрома изненадне смрти“.
Где се налази тело Наваљног тренутно није јасно, објавио је Ројтерс.
Јармиш је рекла да тело Наваљног није у мртвачници у Салехарду, граду у близини затворске колоније у којој је Наваљни умро у петак.
Јармиш је навела да су мајка Наваљног и адвокат дошли до мртвачнице, али да је она била затворена, упркос уверавањима из затворске колоније да је отворена и да се тамо налази тело Наваљног.
„Алексеј Наваљни је убијен. Преминуо је 16. фебруара у 14.17 сати по локалном времену, као што се наводи у званичном обавештењу које је дато Алексејевој мајци“, навела је Јармиш.
Алексејева мајка, Људмила Наваљнаја, посетила је затвор где је њен син служио 30-годишњу казну затвора, 1.900 километара северосточно од Москве.
Zaharova: Zelenski povlači trupe iz Avdijevke, jer se bori samo za novac

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Портпарол: Узрок смрти Наваљног још није утврђен се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.