Патријарх Порфирије борави у посети Њујорку

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Feb.2024, 15:18

Патријарх Порфирије борави у посети Њујорку

Патријарх српски Порфирије борави у посети Њујорку где ће сутра служити литургију у Саборној цркви Светога Саве на Менхетну и одржати више састанака посвећених наставку обнове Саборне цркве и парохијског дома у Њујорку који су оштећени у пожару на Ускрс 2016. године. Фото: Танјуг/Раде >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Прелић На аеродрому “Џон Ф. Кенеди“ патријарха Порфирија су касно у петак дочекали протојереј-ставрофор, старешина Саборног храма Светог Саве на Менхетну Живојин Јаковљевић и председник црквене управе Вељко Добриловић, као и деца у народној ношњи која су хлебом и сољу пожелела добродошлицу патријарху, објављено је на Фејсбук налогу српског патријарха.
На основу одлука надлежних црквених органа, Црквено-школска њујоршка општина и парохија привремено су, у циљу превазилажења насталих проблема, поверене на духовно старање и управљање патријарху Порфирију.
Патријарх борави у посети Њујорку у пратњи протојереја-ставрофора професора Правног факултета у Крагујевцу Велибора Џомића и протођакона професора Богословског факултета у Београду Драгана Радића и подђакона Дејана Накића.
Vulin: Samo srpski svet može sprečiti šifrenje „velike Albanije“

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Патријарх Порфирије борави у посети Њујорку се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.