Вечита дилема: Да ли је здраво јести виршле?

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Feb.2024, 15:01

Вечита дилема: Да ли је здраво јести виршле?

Виршле су многима омиљено јело, а ипак многима јело које избегавају у великом луку. Фото: Pixabay/congerdesign Bиршле не морају бити нездрава храна, иако на тржишту постоје виршле ниске нутритивне вредности које су заправо нездраве. Ипак, постоје виршле које су квалитетне и прелазе 90% >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << са уделом меса, а опет на тржишту се могу наћи и вегетаријанске виршле које у себи имају 0% меса.
Зато виршле, као и свако друго јело које садржи месо, не морате одмах третирати као нездраву храну, прво се информишите о саставу виршле, па ће вас занимати како да скувате виршле да задрже све њихову нутритивну вредност.
Морате знати врло једноставан трик како да скувате виршле да не попуцају или прекувају током кувања. Трик је у томе што су виршле заправо мале или велике и не морате да их кувате, већ их само опарите. Сада се већ питате, па како то да се виршле не кувају?
Како кувати виршле? Постоје два начина кувања виршле у зависности од тога да ли то радите у сланој или несланој води. Ако у воду ставите со, пустите да вода прокључа, а после кључања виршле ставите у врелу посољену воду на пет минута. Није потребно да их кувате у врућој води, већ их само пет минута држите поклопљене у сланој врућој води. Други начин кувања виршле је стављање виршле у хладну воду тако што ћете их потопити у воду и прелити водом.
Укључите извор топлоте и сачекајте да вода прокључа. Након што вода прокључа поклопите шерпу поклопцем и оставите виршле у тој врућој води наредна два до три минута.
На ова два начина, ваше виршле неће попуцати, задржаће свој укус и сочност и биће куване. Иако смо сви научени да кувамо виршле након кључања воде најмање три до четири минута, то заиста није неопходно јер ће топла вода обавити топлотну обраду у поклопљеном лонцу баш као што сте ви кували та три до четири минута.
У зависности од тога да ли волите куване или печене виршле и ако одлучите да их овог пута испечете на тигању, запамтите да виршле не треба дуго термички третман да би биле спремне за јело. Најбоље је виршле преполовити по дужини, а горње заобљене делове зарезати на неколико места како не би попуцала него се растворила.
И визуелно ће изгледати боље. Као и кобасице које су танке, виршле не треба дуго да се пеку, као што се не морају дуго кувати, у ствари, уопште не морају да се кувају. Како се кува виршле или како се пеку виршле није тешко научити, а оброк се може брзо припремити ако додате поврће и салату коју волите. Бирајте виршле које не садрже пуно масноће са високим садржајем меса и заблуде о нездравом оброку немају основа, мајонез и кечап не додајете виршле, јер су мајонез и кечап права нездрава храна.
Kako zaštititi kiseli kupus od kvarenja tokom toplih dana?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вечита дилема: Да ли је здраво јести виршле? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.