Вучић разговарао са министром спољних послова Кине

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Feb.2024, 14:47

Вучић разговарао са министром спољних послова Кине

Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас у Минхену са Ванг Јием, чланом Политбироа Централног комитета Комунистичке партије Кине, директором Канцеларије Комисије за спољне послове ЦК КПК и министром спољних послова Кине. Фото: Танјуг/AP Photo/Ahn Young-joon. Pool, File Вучић >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << се претходно, другог дана Минхенске безбедносне конференције, састао са делегацијом америчких сенатора на челу са сенаторком Џин Шахин, којима је пренео велику забринутост за безбедност и права српског народа на Косову и Метохији.
Он је са америчким сенаторима разговарао и о билатералним односима, питањима регионалне стабилности и актуелној геополитичкој ситуацији, као и о јачању економске сарадње и инвестицијама у велике пројекте које Србија покреће у склопу ЕКСПО 2027.
Председник Србије је, такође, разговарао са председником Владе Баварске Маркусом Зедером о инвестицијама и јачању веза између Србије и Баварске.
У плану су и састанци Вучића са председавајућим Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) Јаном Боргом, високим представником Европске уније за спољне послове и безбедносну политику Жозепом Борељом.
Vučić sa Reno-Baso o nastavku saradnje Srbije i EBRD

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић разговарао са министром спољних послова Кине се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.