Сферопулос: Рачунам на све играче, морају да буду спремни

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Feb.2024, 14:31

Сферопулос: Рачунам на све играче, морају да буду спремни

Тренер кошаркаша Црвене звезде Јанис Сферопулос изјавио је после јучерашње утакмице са екипом Чачак 94, да рачуна на све играче и да морају да буду спремни за финални меч. Foto: ABA liga/Filip Barbalić Кошаркаши Црвене звезде пласирали су се у финале Купа Радивоја Кораћа након што су резултатом >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << 87:52 победили екипу Чачак 94.
„Желео бих да честитам играчима на утакмици, начину на који смо одиграли. Они су играли одбрану на специфичан начин, поставили су све играче у рекет и терали су нас на шут са дистанце. Од почетка друге четвртине играли смо бољу одбрану и уз добра решења у нападу дошли смо до предности. Када је почела трећа четвртина тражили смо најбоље опције за нас, играли смо доста боље и опуштеније”, рекао је Сферопулос на конференцији за новинаре.
Он је додао да је задовољан приступом свих играча.
„Као што сам рекао на почетку мог мандата у Звезди, рачунам на све играче. Сви морају да буду спремни да играју на свакој утакмици. Важно је да сви играчи имају прави менталитет. Ростер је дугачак, али имамо доста утакмица и потребна нам је ширина да покријемо повреде и изостанке неких играча. Стварно сам срећан како сви играчи који немају велику минутажу, играју у свакој утакмици“, изјавио је грчки стручњак.
Млади Андреј Костић дебитовао је за први тим и постигао је седам поена у победи над екипом Чачка 94.
„Сви су вероватно разумели колико је Костић талентован. Јако сам задовољан, ово му је прва утакмица у сениорском тиму. Нисмо имали много тренинга заједно, није познавао систем скроз, али је играо јако добро и залагао се. Важно ми је да промовишемо играче из наше академије, то ми је био циљ где год да сам радио“, констатовао је Сферопулос.
 
„О томе бу требало сутра да причамо јер прво Партизан треба да одигра са Војводином. Свака утакмица је другачија, знамо их и они нас познају. Најбољи тим ће победити“, закључио је Сферопулос.
Финале се игра сутра од 21 час, а Црвена звезда ће играти против Партизана.
 
 
Košarkaši Partizana i Crvene zvezde večeras za trofej Kupa Radivoja Koraća

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Сферопулос: Рачунам на све играче, морају да буду спремни се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.