Сећате ли се шта се све налазило на месту где је данас Тржни центар Променада? Многи памте тениске терене, а заборављају шта се пре тога нала

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Feb.2024, 13:30

Сећате ли се шта се све налазило на месту где је данас Тржни центар Променада? Многи памте тениске терене, а заборављају шта се пре тога нала

Тржни центар Променада, као један од највећих тржних центара у Србији отворен је званично 2018. године у Новом Саду, на углу два велика булевара, Булевара ослобођења и Булевара цара Лазара. Фото: Градске инфо За тачну адресу овог „хипер“ тржног центра наводи се Булевар ослобођења >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << 119. Иако је ова адреса свима позната, многи се не сећају шта се све овде налазило пре шопинг центра.
Можда је становницима града најпознатије и најсвежије сећање оно од пре седам година, пре него што се тржни центар почео градити, када су се овде налазили терени за тенис.
Многи су тада радо одлазили на партију тениса.
Тенис се овде играо неколико деценија.
Међутим пре терена за тенис, овај простор био је помоћни терен Фудбалског клуба Војводина чији се стадион налази одмах поред.
Сам простор је пре него што је постао помоћни терен био празан, односно без намене, па је искоришћен као помоћни терен.
Пре него је овај простор користила управа ФК Војводина за своје потребе, овај терен користио се и од стране Новосадског атлетског клуба који је такође овде имао своје игралиште.
Према историјским наводима у време када је место које данас познајемо као Променада било игралиште Новосадског атлетског клуба, Булевар цара Лазара још увек није постојао.
Данас делује да велики део младих људи воли одлазак у овај Тржни центар, поготово када је реч о женском делу, међутим старије становништво се можда не би сложило са овом констатацијом.
Која намена овог простора је вама била најдража?
Ко је кроз историју Војводине највише пута носио црвено-бели дрес? Крстић једини са преко 600 мечева у Воши

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Сећате ли се шта се све налазило на месту где је данас Тржни центар Променада? Многи памте тениске терене, а заборављају шта се пре тога налазило се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.