Хути: Британски танкер директно је погођен пројектилом у Црвеном мору

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Feb.2024, 11:04

Хути: Британски танкер директно је погођен пројектилом у Црвеном мору

Јеменски побуњеници Хути испалили су пројектиле на британски танкер „Полукс“ у Црвеном мору, а портпарол те милитантне групе Јахја Сареа тврди да је брод директно погођен. Фото: Танјуг/AP Photo У петак је амерички Стејт департмент навео да је „Полукс“ погођен са леве стране ракетом >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << испаљеном из Јемена.
Тај брод је идентификован као теретњак под заставом Панаме који је превозио сирову нафту ка Индији, наводи Тајмс оф Израел.
Нешто раније, Британска агенција за поморске трговинске операције (УКМТО), као и британска поморска безбедносна фирма Амбреј, саопштили су да је панамски танкер погођен на 133 километара северозападно од луке Моке.
„Брод је, према извештајима, претрпео мању штету. Посада је на безбедном, нико није повређен“, истакла је компанија Амбреј.
Полукс је кренуо из руског Новоросијска 24. јануара и планирано је било да стигне у Парадип, у Индији, 28. фебруара.
„The Wall Street Journal“: SAD spremaju novu isporuku oružja Izraelu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Хути: Британски танкер директно је погођен пројектилом у Црвеном мору се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.