Сијарто: Америчка делегација не би требало да врши притисак на суверену Мађарску

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Feb.2024, 21:00

Сијарто: Америчка делегација не би требало да врши притисак на суверену Мађарску

Министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто поручио је данас да делегација америчког Конгреса која би требало да посети Мађарску овог викенда не би требало да покушава да врши притисак, подвлачећи да је Мађарска „суверена земља“, пренели су мађарски медији. Фото: Танјуг/AP >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Photo/John Minchillo Одговарајући на питање на конференцији за новинаре у вези са планираном посетом двостраначке делегације америчких сенатора Мађарској, Сијарто је рекао да мађарска влада поздравља сенаторе као и сваког страног посетиоца, пренела је агенција МТИ.
Он је изразио задовољство што долази америчка делегација, јер ће, како је рекао, моћи да се увери „својим очима да је све што читају о Мађарској у либералним америчким медијима очигледна лаж“.
„Моћи ће да виде својим очима да ми, овде у Мађарској, ни на који начин нисмо препрека мађарско-америчкој сарадњи и њеном унапређењу. Ако долазе са намером да нам кажу како би требало да живимо или које одлуке би требало да донесимо, не бих то препоручио јер би то дефинитивно била непотпуна мисија, тако да не би било вредно тога“, поручио је Сијарто и указао да је економска сарадња две земље одлична.
Šolc i Zelenski potpisali bezbednosni sporazum

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Сијарто: Америчка делегација не би требало да врши притисак на суверену Мађарску се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.