Грешка у прању која узрокује да несвесно ширимо бактерије

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Feb.2024, 17:00

Грешка у прању која узрокује да несвесно ширимо бактерије

Људи обично пажљиво приступају вешу. Фото: Pixabay/stevepbv Свако има свој начин прања веша, па неки користе прах, неки течни детерџент, а неки капсуле за прање. Они који воле природно, додају сирће у машину за прање веша како би постигли додатну дезинфекциону моћ.
Да ли сте се икада >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << запитали које све грешке можете направити док перете веш? Важно је да увек пратите упутства на етикети како не бисте уништили своју одећу. Још једна уобичајена грешка је не сортирање одеће по боји или преоптерећење бубња што доводи до непријатних мириса. Када је веш у питању, сложиће се многи, мање је више. Вероватно сте приметили да одећа постаје чистија и мириснија ако ставите мање детерџента и омекшивача. Ово је такође добра пракса у заштити коже од штетних хемикалија.
Међутим, сви смо вероватно направили грешку која може бити штетна по наше здравље.
Запамтите, након што узмете прљав веш и ставите га у машину за прање веша, добро оперите руке. Већина људи не схвата да када узмете веш у руке, на вашим рукама остаје много штетних бактерија које се накупљају и расту у корпама у којима држимо прљав веш.
Када рукама узмете веш и ставите га у машину за прање веша, несвесно сакупљате много бактерија, па је већа вероватноћа да ћете се разболети.
Имајте на уму да је веома важно да оперете руке након руковања прљавим вешом. Тако ћете заштитити себе, своју породицу и пријатеље.
Zašto ne biste trebali sušiti veš u stanu?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Грешка у прању која узрокује да несвесно ширимо бактерије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.