Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Feb.2024, 14:01

Психијатар открива како да постанете ментално јаки и не будете особа која свима удовољава

Не желите да будете емотивни отирачи. Фото: Pexels/Radu Florin Угађање људима може бити токсичан начин кретања кроз живот.
Исцрпљујуће, без обзира да ли је за пријатеље, породицу и људе на послу, често на штету, у нади да ћете остати у свачијој милости може оставити добронамерне људе >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да се осећају као емотивни отирачи.
Али психијатар са седиштем у Калифорнији каже да људи који удовољавају могу да промене живот из утучених у поштоване усвајањем једне једноставне особине – самодисциплине.
„Ментално јаки људи имају самодисциплину“, објаснио је Данијел Амен, одрасли и дечији психолог из Коста Месе, Калифорнија. Он је са својих преко 2,6 милиона пратилаца на ТикТоку поделио у задивљујућем видеу.
„Они раде само лепе ствари за људе који се према њима опходе с поштовањем — запишите то“, преклиње 69-годишњи специјалиста, на чијој А листи клијентела су Бела Хадид, Џастин Бибер, Мајли Сајрус и Меган Трејнор.
У снимку који је у тренду, а прикупио је скоро милион прегледа, Амен је открио да је усадио мантру снажног духа у своје четворо деце током њиховог детињства.
„Појачајте то“, поручио је онлајн публици, „и цео ваш свет ће бити другачији.
Аменово упутство за ментално здравље подржава и психолог др Лалитаа Суглани, која је поделила пост на Инстаграму под насловом „9 знакова да сте претерано одговорни“ , као и онима који удовољавају људима и боре се да кажу „не“ непријатностима које им намећу други. Али Хониг, психотерапеут из Њујорка, такође је приметио да отелотворење „токсичне позитивности“ може да омета професионални развој особе на радном месту.
„Овај концепт често занемарује важност омогућавања људима да изразе своје мисли и изразе своје емоције у тешким временима“, објаснила је за Фоx Бусинес. „Када запослени примете ограничење у изражавању негативних мисли или осећања, то подстиче сагоревање, умор и огорченост према колегама, менаџерима или целој организацији.“
„Да бисте били ментално јаки“, почео је Амен, „морате приметити шта вам се више свиђа код других људи него шта вам се не свиђа.
Доктор је објаснио да ће признање доброг у другима донети више доброг у свом животу.
„Често размишљам о добрим родитељима, добрим тренерима и добрим учитељима“, рекао је Амен. „Они примећују шта воле и подучавају када ствари нису добре.
„Лоши шефови, лоши учитељи, лоши родитељи“, наставио је, „они примећују негативно и никада вам не дозвољавају да то заборавите.
„Не буди такав,“ закључује он.
Tri znaka da treba da se obratite lekaru zbog hormona

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Психијатар открива како да постанете ментално јаки и не будете особа која свима удовољава се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.