Вучић стигао у Минхен, очекују га бројни састанци

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Feb.2024, 12:31

Вучић стигао у Минхен, очекују га бројни састанци

Председник Србије Александар Вучић стигао је у Минхен, где ће данас присуствовати 60. Минхенској безбедносној конференцији. Фото: Танјуг/AP Photo/Matthias Schrader Предвиђено је да председник Вучић данас учествује на више панела из области безбедности.
Пре конференције, председник >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Вучић се састаје се са министром спољних послова Велике Британије Дејвидом Камероном, а предвиђен је и сусрет са Јоханесом Ханом, европским комесаром за буџетска питања.
Послеподне разговараће са председницом Европске банке за обнову и развој Одил Франсоа Рено Басо, као и са Петером Бајером, чланом Одбора за спољну политику Бундестага и известиоцем за КиМ у радној групи Уније ЦДУ/ЦСУ за Западни Балкан. Другог дана конференције председник Вучић састаће се са делегацијом америчких сенатора на челу са сенаторком Џин Шахин, са Маркусом Зедером, председником Владе Баварске и министром спољних послова Кине Ванг Јием.
У плану су и састанци са председавајућим Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) Јаном Боргом, високим представником ЕУ за спољне послове и безбедносну политику Жозепом Борељом.
Са председником Вучићем, у Минхену је и министарка за европске интеграције Тања Мишчевић.
Rođak posthumno odlikovanog Gostića: Spomenko se borio za srpski narod

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић стигао у Минхен, очекују га бројни састанци се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.