Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Feb.2024, 11:11

Како заштитити кисели купус од кварења током топлих дана?

Битан је проценат соли у води – салинитет. Фото: Unsplash/Kelsey Todd Већина нас обожава кисели купус и зиму не можемо да замислимо без залиха овог укусног поврћа од којег се праве најукусније сарме и подварци.
Међутим, шта када направимо одређену количину, али се време, као што је >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << сада случај, мало поигра са нама, па усред зиме, неочекивано, постане топлије? Потпуно је јасно да постоји опасност да се купус поквари.
Да, поквариће се уколико нисте упознати са малим цакама великих мајстора и ако не знате шта треба да урадите, а потребно је да испратите свега неколико корака и кисели купус ћете моћи да сачувате до лета.
Битан је проценат соли у води, салинитет. Наспите 4 одсто соли у неку канту. Рецимо, у канту од 10 л сипајте 400 гр соли, па тако наливајте све док се не налије за шаку изнад горњег слоја, а затим пребаците купус из претходног бурета и притисните га тако да главице не пливају. Купус ређајте како расте. Нема претакања, јер нема потребе да се претаче на тај салинитет. Со у канти се затим добро размути.
Кад то све урадите, важно је да се буре са купусом пребаци у подрум у који не допире дневна светлост. Само тако ћете кисели купус сачувати до лета.
Tri znaka da treba da se obratite lekaru zbog hormona

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Како заштитити кисели купус од кварења током топлих дана? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.