Мелони: Земље НАТО-а морају остати јединствене по питању Украјине

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Feb.2024, 21:59

Мелони: Земље НАТО-а морају остати јединствене по питању Украјине

Италијанска премијерка Ђорђа Мелони позвала је данас земље НАТО-а да остану јединствене по питању Украјине и поновила пуну подршку Кијеву. Фото: Танјуг/AP Photo/Gregorio Borgia „Поново смо потврдили нашу пуну подршку Украјини. Са своје стране, потврдила сам нашу намеру да наставимо да >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << дајемо активан допринос безбедности наших источних савезника. Уверени смо да Северноатлантски савез мора да настави да показује кохезију и јединство у приступу евроатлантској безбедности поновним покретањем акције на јужном крилу“, рекла је Мелони после разговора са румунским премијером Марселом Чолакуом у Риму, преноси Анса.
Румунски премијер је навео да Румунија и Италија улазе у нову фазу у развоју стратешког партнерства, 13 година након последњег међувладиног састанка који је одржан у Букурешту.
„Данас имамо прилику да напишемо важно поглавље. Заједничка декларација коју смо данас потписали поставља темеље за акцију која ће поставити односе између две државе на виши ниво“, рекао је Чолаку.
Уверен сам да смо на правом путу како за јачање стратешког партнерства, тако и за искрено пријатељство наша два народа.
Румунски председник Клаус Јоханис заказао је за 21. фебруар састанак Врховног савета националне одбране на којем ће се разговарати о безбедносној ситуацији у црноморском региону услед агресије Русије у Украјини, као и о последицама ове агресије по Румунију.
 
Zelenski potpisao zakon o legalizaciji kanabisa u medicinske svrhe

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Мелони: Земље НАТО-а морају остати јединствене по питању Украјине се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.