Званичник НАТО: Не очекујемо руску пролећну офанзиву на Украјину

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Feb.2024, 20:39

Званичник НАТО: Не очекујемо руску пролећну офанзиву на Украјину

Аналитичари НАТО верују да није реална руска офанзива на Украјину на пролеће наредних месеци, пренела је Европска правда. Фото: Танјуг/AP Photo/Virginia Mayo Према речима високог званичника НАТО, који је желео да остане анониман, НАТО не верује да Русија има могућност, нити да је спремна >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да покрене напад.
„Без обзира на тактичку ситуацију, делује мало вероватно да ће Русија покренути већу офанзиву на пролеће“, рекао је представник Алијансе за украјинску Европску правду.
Кључан услов за значајнију офанзиву Руске Федерације у Алијанси је мобилизација у знатно већим количинама од садашње, која захтева време и тек треба да буде покренута, додаје званичник.
„Како би се подржала офанзива, Русија би морала да покрене велику мобилизацију. Међутим, Путин не жели то да уради пре избора (половином марта). Иако се одвија прикривена мобилизација, видимо је, али то неће довести до покретања велике офанзиве на пролеће“, уверен је НАТО званичник.
Он је истакао да се то не коси са све јачим борбама на фронту, а Алијанса верује да је Руска Федерација намерно одабрала овакав пут.
„Биће фокуса на симболичне, мале операције, као што је Авдејевка, али не очекујемо стратешку офанзиву“, додао је.
НАТО, међутим, нема информацију да ли би мобилизација могла да почне после избора.
 
Stoltenberg: Ministri NATO se dogovorili da ojačaju odbranu i podrže Ukrajinu

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Званичник НАТО: Не очекујемо руску пролећну офанзиву на Украјину се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.