Виола фон Крамон: Дубоко сам разочарана и забринута због акција косовских власти

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Feb.2024, 20:05

Виола фон Крамон: Дубоко сам разочарана и забринута због акција косовских власти

 Посланица Европског парламента и известилац за Косово и Метохију у Европском парламенту Виола фон Крамон поручила је данас да је дубоко разочарана и забринута због акција приштинских власти, које, како је рекла, „имају директне и негативне последице на етничке Србе и остале >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << заједнице на Косову“. Фото: WikimediaCommons Реагујући на критике заменика премијера привремених приштинских институција Бесника Бисљимија упућених специјалном изасланику ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославу Лајчаку, Фон Крамон је рекла да је Европска унија сама свој газда и да не треба нико да говори њеним челницима са ким и када могу да се састану.
„Господин Лајчак се неколико пута сусрео са свим учесницима који могу да допринесу нормализацији односа између Косова и Србије. Ова посета НКЕУ (представника Националног конвента о Европској унији из Србије) је у складу са тиме. Они нису гласноговорници председника Србије Вучића, већ независна НВО која подржава мултиетничке пројекте и неуморно ради на интеграцији унутар Косова“, навела је Фон Крамон у саопштењу које је објавила на платформи X (Твитер).
Она је додала да су овакве изајве (Бисљимија) не само лажне, већ и опасне јер стављају мету на појединце и њихове организације.
„Кључно је да мултиетнички карактер Косова буде очуван, цењен и подржан. То је суштина која је уметнута и у Ахтисаријев план/устав Косова, на основу чега је Запад признао Косово“, додала је Фон Крамон.
Бисљими је претходно оштро критиковао Лајчака јер у својој објави о састанку са представницима Националног конвента ЕУ није споменуо да се ради о НКЕУ из Србије, иронично наводећи да је то још једна демонстрација Лајчаковог, како је написао, „фер“ и „неутралног приступа“ странама у процесу нормализације односа.
Он је то објавио, након што је Лајчак у уторак на свом налогу на платформи X саопштио да је имао врло користан састанак са представницима НКЕУ у Бриселу за који је рекао да је увек од помоћи „чути гласове са терена“, и уз то објавио фотографију са састанка.
Stoltenberg: Ministri NATO se dogovorili da ojačaju odbranu i podrže Ukrajinu

 
Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Виола фон Крамон: Дубоко сам разочарана и забринута због акција косовских власти се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.