Вратите свежину старом хлебу за неколико минута

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Feb.2024, 16:00

Вратите свежину старом хлебу за неколико минута

Просечна векна хлеба има рок трајања од 24 сата. Међутим, можете вратити свежину старом хлебу за неколико минута. Ставите тврду векну хлеба под хладну воду или је потопите у посуду са водом. Фото: Pixabay/amiraxgelcola Није битно да ли је вода топла или хладна. Добро га натопите.
Пеците >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << хлеб шест до седам минута у рерни загрејаној на 150 или 160 степени Целзијуса. Ако имате велику векну хлеба, пеците је 10 до 12 минута. Након печења, хлеб ће поново имати свеж укус, тако да ћете моћи да уживате у оброку.
Овај кулинарски „трик” функционише јер вода претворена у пару рехидрира унутрашњост хлеба и чини кору хрскавом.
Наравно, не треба примењивати овај савет ако је хлеб престар и буђав.
Најбоље је одмах га бацити у смеће.
Једењем буђавог хлеба повећавате шансе за ослабљен имунитет, а могу се јавити и озбиљни проблеми као што су оштећење јетре и бубрега.
Tri odlične salate za zdravu kožu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вратите свежину старом хлебу за неколико минута се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.