Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Feb.2024, 14:00

Зашто је орахе најбоље јести ујутру?

Ораси су богати есенцијалним материјама које позитивно утичу на здравље целог организма. Ако се редовно конзумирају, одлично утичу на здравље, посебно на рад појединих органа. Фото: Pexels/Marta Branco Они такође помажу у контроли осетљивих здравствених стања као што је холестерол, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << али такође утичу на здраву тежину.
Ораси су богати омега-3 масним киселинама, витаминима, здравим мастима, минералима и антиоксидансима. Кажу да су посебно добри када се конзумирају ујутру и за то постоји више разлога.
Добри су за срце и холестерол Ако једете орахе ујутру, то ће добро утицати на здравље срца. Разлог за то је што ораси могу да смање ниво ЛДЛ холестерола и одрже га нормалним током целог дана.
Зато их је најбоље појести одмах ујутру. Можете их конзумирати у смутију или као додатак овсеним пахуљицама и у све то доадати воће.
Такође су добри за здравље кардиоваскуларног система и смањење упале.
Утичу на здравље мозга Ораси су пуни здравих масти и омега-3 масних киселина. Здраве масти у орасима неопходне су за побољшање и јачање функције мозга и памћење.
Помажу у контроли тежине Ако сте икада јели орахе, знате да су прилично заситни. Препоручљиво је јести орахе ујутру, јер ће стомак дуго остати пун и нећете имати потребу за нездравом храном.
Редовно конзумирање ораха може на крају довести до губитка тежине.
Спречавају оштећење ћелија Слободни радикали у телу могу оштетити ћелије, што може довести до многих здравствених проблема. Међутим, захваљујући антиоксиданту полифенолу, који се налази у орасима, редовно конзумирање ораха може смањити и спречити оштећење ћелија.
Sedam japanskih mudrosti za prosvetljenje: Kako promeniti život i dosegnuti unutrašnji mir

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зашто је орахе најбоље јести ујутру? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.