Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Feb.2024, 12:34

Волите туширање врелом водом? Ову навику би требало драстично смањити и променити

Врућ туш посебно је пријатан током хладних зимских дана. Штавише, топла купка биће једини начин да се тело загреје, али и жељена доза опуштања. Међутим, ову навику би требало драстично смањити и променити, сматра васкуларни хирург. Ево и због чега. Фото: Pexels/Armin Rimoldi Доктор Махиар >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Мадахали, који своје пратиоце на ТикТоку едукује о разним здравственим проблемима кроз своје видео снимке, објавио је један видео са више од 10.000 прегледа у којем објашњава да преврућа вода заправо лоше утиче на наше здравље.
Четири последице коришћења топле воде – Постоје четири последице које настају након употребе претерано топле воде – рекао је др Мадахали.
Врела вода доводи до сувоће коже
– На површини коже налазе се природна уља која је одржавају влажном. Врућа вода може да их потпуно спере, па може доћи до сувоће – рекао је он.
Туширање или купање у топлој води такође може да прошири крвне судове и тако повећа црвенило и иритацију коже.
Преврућа вода оштећујавести и до несвестице – Ако се предуго туширате топлом водом, то може да доведе до наглог пада крвног притиска, а потом и до несвестице – упозорио је овај васкуларни хирург.
Врела вод нарушава имуни систем Овај хирург је такође упозорио да прекомерна употреба топле воде доводи до могућег нарушавања имуног система. Иако топла вода сама по себи није лоша за наш систем, кључно је да је користимо одговорно како бисмо избегли опекотине, дехидрацију и претерани стрес за тело.
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Волите туширање врелом водом? Ову навику би требало драстично смањити и променити се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.