Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Feb.2024, 12:24

Зеленски сутра у посети Немачкој и Француској

Украјински председник Володимир Зеленски у петак ће посетити Немачку и Француску и планира да говори на Минхенској безбедносној конференцији 17. фебруара, саопштила је данас канцеларија Зеленског. Фото: Танјуг/AP Photo/Michel Euler, File Јелисејска палата саопштила је данас да ће Француска >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и Украјина потписати у петак билатерални споразум о безбедносним гаранцијама.
У саопштењу се наводи да је било планирано да француски председник Емануел Макрон потпише тај споразум у Украјини овога месеца, али да је одложио путовање „из безбедносних разлога“.
Истиче се да ће посета Зеленског Паризу бити прилика да Макрон потврди одлучност Француске да настави да пружа дугорочну, непоколебљиву подршку Украјини и украјинском народу, пренео је Ројтерс. Дипломате су рекле да ће Зеленски ове седмице закључити билатералне споразуме о безбедносним гаранцијама са Француском и Немачком.
Споразуми пружају оквир за дугорочну хуманитарну и финансијску помоћ, подршку обнови и
војну помоћ.
Дипломатски извори су навели да ће Француска објавити да издваја 200 милиона евра за цивилне пројекте у Украјини које ће изводити француске компаније.
Peskov: Specijalna vojna operacija je počela protiv Ukrajine, a sada liči na rat protiv Zapada

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зеленски сутра у посети Немачкој и Француској се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.