Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Feb.2024, 00:43

Кад те усташе мрзе значи да радиш праву ствар!

То показује само колико је хрватско друштво свеобухватно прожето мржњом према свему српском. Фото: PrtSc Регионом је одјекнула ужасна вест – да су на манифестацији одржаној јуче у Каштелима, у Хрватској, учесници маскенбала после дефилеа спалили лутке са ликовима председника >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Србије и Русије Александра Вучића и Владимира Путина.
Вест јесте ужасна, али није нарочито изненађујућа обзиром на то да смо навикли на, готово свакодневне, изливе мржње из ,,лијепе њихове“. Новина је бизарност, монструозност и окрутност овог квазиперформанса, тим пре што је у питању карневал и манифестација у којој су учествовали обични мештани, па чак и деца.
U Kaštelu, nedaleko SPLITA na karnevalu spalili lutke s likovima VUČIĆA i PUTINA.
Možete da mislite šta hoćete, ovo je ČIN MRŽNJE…ali ne samo prema njima dvojici, već i prema državama i narodima.
Nisam video da je reagovala ambasada Srbije u HRV.https://t.co/WA3SZXTiXP
— Ratko Dmitrović (@RatkoDmitrovic) February 14, 2024

Мржња према Србима и православљу – коме и зашто сметају Вучић и Путин? То показује само колико је хрватско друштво свеобухватно прожето мржњом према свему српском, а у ширем смислу и према свему православном, па није нимало случајно што се уз Александра Вучића на мети мрзитеља нашао и Владимир Путин.
Такође је скандалозна и реакција хрватских медија, који су малтене ликовали над оваквим ужасним гестом и који у свему томе не виде, ама баш ништа спорно. Када говоримо о реакцији хрватских медија, мислимо и на оне који имају имиџ наводно умерених, левих, медија који су тамо често на мети оних других, проусташких.
Показало се, као и увек до сада, да када је у питању однос према Србима, Србији и српском лидеру Александру Вучићу – нема у Хрвата разлике између левих и десних, усташа и комуниста, сви су уједињени у антисрпству око ког у Хрватској постоји чврст консензус. Болесна мржња у суседству: Спалили лутке са ликом Вучића и Путина, а хрватски медији ликују што су њих двојица „нестали у пламену“
Срамна манифестација одржана је јуче у Каштелима у Сплитско-далматинској жупанији у Хрватској, када су учесници маскенбала после дефилеа спалили лутке са ликовима председника Србије и Русије Александра Вучића и Владимира Путина.
Како преносе хрватски медији, на 211. Карневалу у Каштелима су ,,за све прошлогодишње недаће окривљени српски и руски председник“ , те су учесници запалили фигуре са њиховим ликовима.
@dalmatinskiportal Kaštelani spalili – Putina i Vučića! #krnje #maskare #krnjeval #maske #putin #vucic #dalmatinskiportal ♬ original sound – Dalmatinski portal
Да скандал буде већи, хрватски портал Индекс.хр објавио је текст са насловом „Препознајете ли кога су Каштелани запалили?“
Наводе да су Вучић и Путин седели на магарцима, а онда одушевљено ликују да су „нестали у пламену“.
Ма колико све ово било бизарно, на неки начин су Хрвати овим чином Вучићу одали признање, односно то што су они кивни на њега и мрзе га, сигурно значи да он добро ради у корист српских државних и националних интереса. Када би се у Београду водила некаква издајничка, другосрбијанска политика, сервилна према Хрватској, а неосетљива према српским интересима, сигурно да Хрвати не би спаљивали лутку српског председника, већ би га подржавали да и даље води Србију у пропаст.
Пошто то није случај, усташе које мрзе све српско, демонстрирале су мржњу и бес према човеку који је Србију направио поново јаком и од које усташе стрепе, јер знају да Србија више није слаба и да никада неће дозволити нова страдања српског народа од хрватске руке.
Усташе мрзе Вучића, а подржавају ђиласовце – опозиција део мреже хрватског шпијуна Док су пуни мржње према Александру Вучићу, усташе су истовремено веома активне у подршци српској опозицији, нарочито оној прозападној која је окупљена у Ђиласовој листи Србија против насиља. Разлог је очигледан – у њима виде политичаре које желе да подрже у рушењу Вучића, али и оне који делују у складу са хрватским интересима.
Драгана Ђиласа и његове коалиционе саборце усташе воле, због тога што заговарају типичне антисрпске ставове – попут оних да Србија треба да се одрекне Косова, да уведе санкције Русији, да уђе у НАТО, да призна да је починила геноцид у Сребреници и да је крива за све ратове деведесетих, да је земља агресор, док ти исти српски опозиционари ћуте о Олуји и хрватском етничком чишћењу Срба из 1995. године. Хрватској такође одговарају таласи насиља и покушаја дестабилизације Србије које је покренула опозиција, након дебакла на изборима.
Нарочито популаран ђиласовац у Хрватској, јесте Здравко Понош, чувени НАТО генерал са хрватском путовницом, који је урнисао српску војску док је био начелник генералштаба.
Фото: PrtSc Хрватски медији су се од новембра 2021. до краја изборне кампање у априлу 2022.,године својевремено утркивали у подршци Поношу, који је тада био председнички кандидат. Недељни број хрватског „Вечерњег листа“ (20.03.2022.) изнео је хвалоспеве у тексту под насловом „Генерал који жели срушити Вучића тулумарио је у загребачком Кулушићу”.
Хрватски портал „Дневно“ је објавио текст под насловом -„Оженио је Хрватицу, Србија се коначно буди!“. „Јутарњи лист“ је објавио текст под насловом „Опорбени адут против Вучића: Генерал ожењен Хрватицом“…
Поношева приврженост Хрватској је неоспорна, стога ни откриће да је био део мреже хрватског шпијуна Хрвоја Шнајдера не чуди. Јер, није први пут да националне интересе земље у којој живи и којом неуспешно покушава годинама да завлада, врло здушно ставља на последње место. Осим њега, део те исте мреже су били и Мариника Тепић, Зоран Лутовац, као и многи други. Шнајдер је плаћао и многе опозиционе медијске раднике и нво активисте, па није ни чудо што су ђиласовски медији писали срамне текстове и водили кампању чак и против Српске православне цркве, а све по жељама и наруџбини званичног Загреба.
Скоро синхронизовано са усташама, предсатвници „Ђиласове листе Насиљем против Србије“ последњих дана су све агресивнији у својим претњама насиљем и смрћу председнику Србије те без икакве задршке јавно иступају са претњама. Од самог Ђиласа који је на тајкунској телевизији председнику Вучићу поручио: “ – Они који се не обазиру, обично на крају лоше заврше! То је тако правило… – рекао је Ђилас, а онда је додао: – Нема шта да се надам, ако нису читали књиге, гледали су филмове и серије – одговорио је Ђилас. Да би се таквој претњи придружио и најбучнији од најгорих Срђан Миливојевић јутарњом поруком на мрежи X где је таргетирао председника Србије и написао: „- Александар Вучић је 3 у 1: Лоповчина, Издајник, Шеф мафије“.
Све ово само са једним јединим циљем – срушти садашњу власт и заузети фотеље на њима једини могући начин, јер легитимним путем не може.
Фото: PrtSc Хрватска подршка током борбе за насилну превласт Предизборна подршка хрватских медија Ђиласовој лисити „Србија против насиља“ нарочито је била јака у финишу кампање у децембру прошле године.
Листу, на којој се налазе најгласнији промотери тезе да су Срби починили геноцид у Сребреници, на челу са Мариником Тепић, ови проусташки медији су константно величали и стављали их на ударне позиције, док су са друге стране свим силама нападали председника Србије Александра Вучића и његове бираче су брутално вређали.
Поред тога, редовно су преносили измишљотине тајкунских медија из Србије, што потврђује да су са истима у спрези. Остало је упамћено и да су њихови медији били веома разочарани, на ивици суза, зато што су постизборни протести опозиције због наводне изборне крађе доживели фијаско, па су хрватски репортери резигнирано јављали да су разочарани малим бројем људи.
Видевши колико је Србија напредовала од 2012. године, Хрвати схватају да је уклањање Вучића са власти једини начин да се развој наше земље заустави. Због тога хрватска пропагандна машинерија симултано ради са делом опозиције из Србије који ових дана прети убиством и прогоном председнику Србије.
Циљ им је исти – уклањање Вучића са власти и враћање Србије у стање у којем је била од 2000. до 2012. године када је на њеном челу био режим који је слепо слушао наређења са Запада и извињавао се свима који су убијали наш народ у претходне три деценије.
Када би Вучић био лош Србин, онда би им био добар, као што им је то сада српска опозиција Док сипају отровне стрелице мржње према Вучићу и призивају његову смрт, Хрвати имају изузетно добро мишљење о српској НАТО опозицији и свим противницима српског председника. Изузетно су помно пратили сва дешавања око избора у Србији претходних месеци, и готово по правилу били критички настројени према српској власти а благонаклони према аутошовинистичкој српској опозицији.
Није ни чудо, ако имамо у виду да је овде деловао раскринкани хрватски шпијун, Хрвоје Шнајдер, за кога се испоставило да је плаћао и врбовао многе опозиционо настројене персоне – политичаре, новинаре, нво активисте. Шнајдер вероватно никада не би био протеран из Србије да је овде нека друга, кроатофилна власт, али је морао да бежи главом без обзира, јер су времена инфериорности Београда спрам Загреба одавно прошла, што такође они Вучићу нипошто не могу да опросте. Када би Вучић хипотетички био неки лош Србин, који не мари за интересе своје земље, онда би им ваљао, баш као што им сада ваља српска опозиција.
Председник Вучић о усташком лудилу: Био бих љубоморан да је био неко други из Србије на мети Поводом најновијег лудила усташких екстремиста, огласио се и председник Србије Александар Вучић.
Фото: Танјуг/Димитрије Николић – Што се тиче паљења лутке, неко би рекао да је жалосно то, а право да вам кажем нисам био посебно несрећан. Био бих љубоморан да је био неко други из Србије, када знам да су ми спаљивали куће и цркву, лутка је ситница. У хрватским медијима су написали да су то „традиционална догађања“. Њима је традиционално спаљивање. Али, све што могу да спаљују су лутке. Сигуран сам да је мој отац поносан да им је највећи проблем његов син, а они му убили оца, деду… Да смо ми то не дај Боже урадили некоме од њих, пола Европе би нам се накачило, нек спаљују лутке, нек се играју – поручио је председник, чија је породица тешко страдала од усташке злочиначке руке током Другог светског рата.
Вучевић о срамотним изливима мржње у Хрватској: Вучић им смета јер Србија са њим на челу јача из дана у дан Фото: Танјуг/Раде Прелић Да је председник Србије на мети хрватских безумника због тога што води рачуна о интересима своје земље и што је под њим Србија све јача и јача, нема дилему ни министар одбране, Милош Вучевић:
Он је рекао да је то нови излив мржње, садизма и психопатологије у нашем суседству, а да је познато да Вучић смета јер је Србија данас развијена и уређена држава која чува успомену на Србе Крајишнике чије су домове на исти овакав начин спаљивали они који данас спаљују лутку са ликом српског председника.
– Знамо да Александар Вучић смета јер жели мир, напредак и благостање региона. Нећете нас уплашити, нећете нас увредити, нећете нас одвратити од борбе за још моћнију, лепшу и бољу Србију – рекао је Вучевић.
Хрватска као Украјина – да ли је и њој потребна денацификација? Нема никакве сумње да су ови бестијални изливи одраз мржње према Србији и српском народу, а да је лична мржња према Вучићу од стране усташа, последица тога што је он лидер који је привржен свом српском народу. Не само да му је то што је на мети хрватских екстремиста индиректно признање и знак да добро ради свој посао српског председника, већ је и то што се нашао у друштву Владимира Путина, такође признање њему и Србији, јер смо поново, као и увек кроз историју, ми и Руси на правој страни историје, а Хрвати као и сва њихова међународна браћа на страни нацизма, који ће опет завршити на сметлишту историје.
За разлику од Немачке, која је имала свој Дрезден и педесетогодишњу формалну окупацију, или Италије и Јапана, Хрватска никада није кажњена за своја злодела из Другог светског рата, није денацификована. Одмах су се пресвукли у дресове лажног братства и јединства, или су пребегли уз помоћ пацовских канала у дијаспору, у којој су тиховали све до почетка деведесетих, када су се опет повампирили на овим просторима.
Фото: PrtSc Усташка идеологија болесне мржње према свему српском, која је изникла из идеје тзв. хрватског државног права из 19. века, тако скоро два века несметано обитава и некажњено делује. Хрватско друштво је дубоко болесно, задојено идејама Јосипа Франка, Анте Старчевића, Анте Павелића, Еугена Кватерника и осталих злотвора, а најпопуларнији певач је усташки симпатизер Марко Перковић Томпсон. Не само да се хрватско друштво није излечило, већ у највећој мери то није урадила ни хрватска држава. Опште је познато да ако злочинац није кажњен за своја злодела, имаће тенденцију да злочин и понови. Стога оправдано можемо поставити питање, да ли је време за денацификацију Хрватске?
Pala lažna priča opozicije o „nevinom studentu“: Isplivao video koji dokazuje da je Dimitrije Radovanović motkama napao policajce (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кад те усташе мрзе значи да радиш праву ствар! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.