Немачка повећава испоруку граната Украјини

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Feb.2024, 20:02

Немачка повећава испоруку граната Украјини

Немачка планира да ове године повећа испоруку артиљеријских граната Украјини за 3-4 пута и недавно је предала пакет помоћи од 100 милиона евра, изјавио је у Бриселу немачки министар одбране Борис Писторијус пре почетка састанка министара одбране НАТО-а и састанка Контакт групе >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за помоћ Украјини. Фото: Танјуг/AP/Kay Nietfeld/dpa Министар је подсетио да је начелник немачког генералштаба Карстен Бројер предао Кијеву пакет помоћи у износу од 100 милиона евра током недавне посете.  Бројер се упознао и са новим врховним командантом украјинских Оружаних снага Александром Сирским.
„Дакле, ми веома добро разумемо шта се дешава у Украјини и шта јој је потребно“, уверио је Писторијус, преноси Укринформ.
Он је напоменуо да је рат у Украјини показао изузетан значај муниције. Немачка ће 2024. потрошити 3,5 милијарди евра на куповину муниције, више него икада, рекао је немачки министар.
„Немачка ће ове године моћи да повећа артиљеријске испоруке Украјине 3-4 пута у односу на 2023. годину“, навео је Писторијус, напомињући да  Немачка сама повећава производњу муниције, као и куповину муниције и производних линија у иностранству.
Он је додао да је почетком недеље заједно са канцеларом Олафом Шолцом учествовао у постављању нове фабрике Рајнметала за производњу муниције калибра 155 мм у Унтерлусу.
Putin: Rusija sve bliže stvaranju vakcine protiv raka

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Немачка повећава испоруку граната Украјини се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.