Путин: Русија све ближе стварању вакцине против рака

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Feb.2024, 18:38

Путин: Русија све ближе стварању вакцине против рака

Русија је све ближе стварању вакцина против рака, изјавио је данас руски председник Владимир Путин и додао да се може рачунати на њихову рану примену у индивидуалној терапији. Фото: Танјуг/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP „Приближили стварању такозваних онковакцина – вакцина >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << против рака – и нове генерације имуномодулаторних лекова. Очекујем да ће ускоро они бити ефикасно коришћени као методе индивидуалне терапије“, рекао је Путин током пленарне седнице Форума будућих технологија.
Он је рекао да би нова открића у области медицине требало да буду доступна људима и широко примењена у примарној здравственој заштити, преноси РИА Новости.
„Нова открића у области медицине, методе превенције, лечења, нови лекови и опрема сами по себи не значе много. Они су осмишљени да сачувају здравље наших грађана, да буду доступни људима и да се широко користе у примарној заштити“, рекао је он.
Путин је најавио повећање финансирања за иновације у медицини и фармакологији.
Putin u poseti Turskoj možda i pre izbora u Rusiji

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Путин: Русија све ближе стварању вакцине против рака се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.