Вучић: Србија ће увек чувати своју неутралност,али и штитити своје небо и грађане

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Feb.2024, 18:31

Вучић: Србија ће увек чувати своју неутралност,али и штитити своје небо и грађане

Председник Србије Александар Вучић честитао је данас свим грађанима Србије празник Сретење – за који је рекао да најречитије говори о нашој историји, али који нам указује и на пут у будућност, пут Карађођеве храбрости и Милошеве мудрости и увек борбе за очување српске независности >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и слободе. Фото: Танјуг/Димитрије Николић „Много тога имамо да научимо из своје прошлости, али је најважније да гледамо како да земљу гурамо напред, како да економски напредујемо, како да размишљамо о већим платама и пензијама, али да никада не заворавимо оно што је највиша вредност и Србије и свих њених грађана, као и српског народа у целини – то је слобода“, рекао је Вучић у Нишу где је присуствовао приказу наоружања и војне опреме Војске Србије.
Председник је додао да слободу никада и ни по коју цену не смемо да жртвујемо и да је зато поносни председник Србије који данас може да каже да је Србија слободна, независна и да сама доноси одлуке.
Вучић је истакао да ће Србија увек љубоморно чувати своју војну неутралност, али ће штити своје небо и своје грађане. „Имаћемо довољно способности за то. Увек довољно најмодернијег наоружања и увек довољно храбрих срца“, рекао је Вучић.
Председник је након обиласка, обраћајући се са говорнице замолио све присутне да упуте један велики аплауз припадницима Војске Србије и војним ветеранима које је назвао великим борцима и јунацима.
„Много тога имамо да научимо из своје прошлости, али чини ми се да оно што је најважније то је да гледамо како да земљу гурамо напред, како да економски напредујемо, како да размишљамо о већим платама и пензијама, али да никад не заборавимо оно што је највиша вредност Србије, свих њених грађана, али и српског народа у целини, а то је слобода“, оценио је Вучић.
Председник је додао да су данас у Нишу приказана нека од најмодернијих оруђа Војске Србије. „Замолио бих и све наше раднике у фабрикама да наставе да раде, да производе најбоља оруђа и опрему, „нору“, „тамнаву“, „гвоздику“, како би увек могли да чувамо нашу земљу“, рекао је Вучић.
Vučić: U toku ulaganje 300 miliona evra u novo domaće naoružanje za Vojsku Srbije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Србија ће увек чувати своју неутралност,али и штитити своје небо и грађане се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.