Ердоган у Египту разоварао са ал-Сисијем о сарадњи на обнови Газе

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Feb.2024, 18:28

Ердоган у Египту разоварао са ал-Сисијем о сарадњи на обнови Газе

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је данас, током своје прве посете Египту од 2012. године, да је Турска спремна да сарађује са Египтом на обнови Газе. Фото: Танјуг/Turkish Presidency via AP Ердоган је обећао да ће у кратком року повећати трговинску размену са Египтом на 15 милијарди >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << долара, преноси Ројтерс.
На заједничкој конференцији за новинаре након разговора са председником Абделом Фатахом ал-Сисијем у Каиру, Ердоган је рекао да је хуманитарна трагедија у Гази била на врху дневног реда званичних разговора, додајући да је са својим египатским колегом размартрао сарадњу две земље у областима енергетике и одбране.
Посета Ердогана Египту је означила велики искорак ка поновној изградњи партнерских односа између две регионалне силе чији су односи нарушени након војног удара у Египту 2013. године и последица тог пуча за припаднике организације Муслиманска браћа.
Putin u poseti Turskoj možda i pre izbora u Rusiji

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ердоган у Египту разоварао са ал-Сисијем о сарадњи на обнови Газе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.