Никада не треба пити ове витамине на празан стомак

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Feb.2024, 15:02

Никада не треба пити ове витамине на празан стомак

Ако узимате више витамина и суплемената, може бити изазовно знати када да одредите време за сваку дозу. Ево када је најбоље време за њих и зашто је то важно. Фото: Pixabay/Ri_Ya Можда ћете морати да узимате витамине и суплементе у одређено доба дана на основу њихових ефеката. Магнезијум >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << помаже при опуштању и спавању, па га је најбоље узимати уз вечеру.
Мелатонин такође подстиче сан, па га треба узимати сат до два пре спавања.
Витамин Ц може изазвати пробавне сметње, па неки радије га узимају са храном како би ублажили мучнину или затвор.
На празан стомак Требало би да узимате витамине и минерале растворљиве у води на празан стомак јер ће их ваше тело лакше апсорбовати и метаболизовати. Витамини растворљиви у води укључују витамин Ц и све витамине Б. Такође би требало да пијете ове витамине са пуном чашом воде да бисте их лакше апсорбовали.
Пошто су ови витамини најефикаснији када се узимају на празан стомак, најбоље је да их узимате ујутру.
Остали витамини које је најбоље узимати на празан стомак укључују: Гвожђе Одређена храна, посебно млечни производи, може блокирати апсорпцију гвожђа.
Витамин Ц помаже вашем телу да апсорбује гвожђе, тако да ако узимате суплементе гвожђа, најбоље је да га комбинујете са витамином Ц.
Пробиотици Неке врсте пробиотика, као што су они који садрже лактобациле и бифидобактерије, показали су се најефикаснијим када се узимају до 30 минута пре оброка.
Уз оброк Уз оброк треба узимати витамине растворљиве у мастима. Најбоље их је конзумирати уз оброке или грицкалице које садрже масноће, као што су авокадо, жуманца или маслиново уље, ради правилне апсорпције. Узимање ових витамина са храном обезбеђује оптимално ослобађање жучи и ензима панкреаса у желуцу, који су неопходни за апсорпцију витамина растворљивих у мастима.
Са храном Калцијум карбонат Стомачна киселина произведена када једете помаже вашем телу да апсорбује ову врсту калцијума. С друге стране, калцијум цитрат се може узимати са или без хране, па обавезно проверите етикету да видите коју врсту калцијума ваш додатак садржи.
Мултивитамини Садрже и витамине растворљиве у води и витамине растворљиве у мастима, па их узимајте са храном како бисте обезбедили апсорпцију витамина растворљивих у мастима.
Магнезијум Узимање магнезијума на празан стомак има лаксативан ефекат и може изазвати дијареју.
Naučnici otkrili koji mirisi poboljšavaju produktivnost

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Никада не треба пити ове витамине на празан стомак се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.