УН упозориле да би израелска офанзива на Рафу могла довести до покоља

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Feb.2024, 09:22

УН упозориле да би израелска офанзива на Рафу могла довести до покоља

Уједињене нације упозориле су да би израелска копнена офанзива на Рафу, на југу Појаса Газе, могла „довести до покоља“ на том простору где се налази више од милион људи. Фото: Танјуг/AP Photo/John Minchillo Израел је раније најавио да намерава да избаци милитанте Хамаса из њихових скровишта >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у Рафи где та палестинска милитанта организација држи израелске таоце, преноси Ројтерс.
„Војне операције у Рафи могле би довести до покоља у Појасу Газе и могле би да закуцају последњи ексер у ковчег хуманитарне помоћи која је већ на издисају. Недостају нам безбедносне гаранције, залихе помоћи и кадровски капацитет да би се ова операција одржала. Влада Израела не може наставити да игнорише ове позиве“, рекао је шеф УН за хуманитарна питања Мартин Грифитс.
Међународна заједница је упозоравала на опасне последице било какве израелске копнене инвазије на Рафу. У јеку позива да се Израел суздржи од планираног напада на Рафу, разговори о примирју у Појасу Гезе у којима учествују Израел, САД, Египат и Катар завршени су у Каиру без значајног напретка.
„Искрено се надам да ће преговорима о ослобађању талаца и некаквим престанком непријатељстава бити избегнута општа офанзива Израела на Рафу. То би имало разорне последице“, рекао је данас на конференцији за новинаре генерални секретар УН Антонио Гутереш.
Američki Senat usvojio zakon o paketu pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак УН упозориле да би израелска офанзива на Рафу могла довести до покоља се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.