Највише куповине преко мобилног телефона

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Feb.2024, 09:08

Највише куповине преко мобилног телефона

Истраживање „Е-комерц рипорт 2023”. за који су истраживање спровели платформа за упоредну онлине куповину „идеално” и „валикон”, агенција за истраживање тржишта, показује да је 2023. година била година рационализације и стагнације у онлине пословању. Фото: Unsplash/kelli_mcclintock Међутим, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << неке продајне категорије као што су електроника (са уделом од чак трећине укупних прихода, 33,3 одсто), мода (25 процената) и производи за кућу и башту (22 одсто) задржале су своју популарност, а на домаћем тржишту је уочен и озбиљан развој куповине намирница преко интернета.
Занимљиво, иако је локална куповина и даље доминантна, удео куповине из иностранства је порастао са 24 на 30 одсто у односу на 2022.
Истакнут је утицај генерације (до 27 година) и од (28-43 ), које постају све израженије на онлајн тржишту. Мобилни телефони играју водећу улогу у процесу куповине (чак 70 одсто претраживања понуда и 58 процената укупних прихода остварено је путем смартфона), што показује стално прилагођавање технологије и онлине платформи потребама савременог потрошача. Највећи број повраћаја робе прошле године односио се на одећу, углавном због неодговарајућих величина, што говори о важности детаљних података о производу, укључујући табелу величина,  и то је један од сегмената где велики број српских, али и регионалних веб-продавница и даље има простора за напредак.
Ипак, највећа ургенција развоја уочена је у логистичком домену (пре свега, у брзини и цени доставе).
Истраживање је показало да су потрошачи у 2023. постали врло рационални у потрошњи, што је довело до смањења импулсивних куповина. Тако се прошле године на врху листе приоритета међу појединачним производима нашао углавном кућни и баштенски намештај, спортска одећа, као и многи други практични производи.
У текућој години предвиђају се важни помаци у коришћењу напредне технологије попут вештачке интелигенције и чет-ботова. Ови трендови указују на еволуцију е-трговине, са све већим нагласком на прилагођавање понуде индивидуалним потребама купаца и побољшање корисничког искуства.
Ove godine od kruzera 10 miliona evra

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Највише куповине преко мобилног телефона се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.