Сити освојио „Паркен“ и закорачио у четвртфинале

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Feb.2024, 08:59

Сити освојио „Паркен“ и закорачио у четвртфинале

Фудбалери Манчестер ситија савладали су Копенхаген на „Паркену“ резултатом 3:1 (2:1) у првом мечу осмине финала Лиге шампиона. Фото: Танјуг/Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix via AP „Грађанима“ је ово била трећа посета стадиону у данској престоници и тек прва победа, након што су претходна два дуела >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << (по један у Лиги шампиона и Лиги Европе), завршена без победника.
Екипа Јакоба Неструба је пред овај дуел поражена на само три од последњих 19 мечева елитног такмичења које су игране на „Паркену“, али је било суђено да наставе негативни низ у дуелима са актуелним шампионима Европе и упишу и четврти пораз.
Недостатак утакмица у ногама никако није могао да прође против браниоца титуле који је већ од 10. минута водио.
Фил Фоден је постао 25. и уједно најмлађи енглески фудбалер који је стигао до 50. наступа у Лиги шампиона, а то је одлучио да прослави асистенцијом за Кевина Де Брујнеа. Крилни фудбалер Ситија је пронашао Белгијанца унутар противничког шеснаестерца, а овај је из позиције искоса сместио лопту у мрежу. У наредна 24 минута није било превише узбуђења, све док голман шампиона европе Едерсон није сам себи „ископао рупу“.
Играо се 34. минут када је катастрофално погрешио и испуцао лопту право до Елијунусија.
Његов шут је био изблокиран, али је Магнус Матсон одбитак на прелеп начин сместио у мрежу и резултат је био изједначен.
А онда одлуку на овом сусрету доноси Бернардо Силва, човек који се претвори у праву „звер“ за противничке одбране када почне нокаут фаза Лиге шампиона.
Ове вечери је реализовао шансу која му се указала после соло-продора и асистенције Кевина де Брујнеа.
Реаговао је веома брзо, зналачки и ефикасно по тим Пепа Гвардиоле за 2:1.
У другом полувремену је Манчестер сити господарио „Паркеном“, чувао је лопту и контролисао Копенхаген како се не би десило ново изједначење. Нису „грађани“ много притискали Данце, али су имали добре шансе преко Де Брујнеа у 54. и Жеремија Докуа у 69.
Али, Камил Грабара је у обе ситуације био веома добар, баш као и код два чиста зицера у првом минуту надокнаде када је заустављао Ерлинга Халанда.
Међутим, у 93. минуту је био немоћан када је Де Брујне узвратио асистенцијом Фодену, а овај поставио коначан резултат.
Сити, дакле, има предност од 3:1 пред реванш на „Етихаду“, који је заказан за 6. март од 21.00.
Žreb za košarkaški turnir na Olimpijskim igrama biće održan 19. marta

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Сити освојио „Паркен“ и закорачио у четвртфинале се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.