Замена Белингема херој Реала – ремек-дело Дијаса направило разлику у Лајпцигу

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Feb.2024, 08:35

Замена Белингема херој Реала – ремек-дело Дијаса направило разлику у Лајпцигу

Фудбалери Реала савладали су РБ Лајпциг на гостовању минималним резултатом (0:1) у првом мечу осмине финала Лиге шампиона. Фото: Танјуг/AP Photo/Matthias Schrader Једини гол на мечу постигао је Брахим Дијас у 49. минуту сусрета.
Карло Анчелоти на овом мечу није могао да рачуна на петорицу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << стандардних првотимаца, али се, барем у првом полувремену, највише осетио недостатак Џуда Белингема.
Иако је тренер Лајпцига Марко Росе био неповерљив у погледу неиграња енглеског везисте, њега је повреда чланка заиста удаљила из конкуренције за овај сусрет. Можда би било боље за њега да је Белингем играо, с обзиром на то да је играч који га је заменио направио разлику на овом мечу.
Бурно је почео дуел на „Ред Бул Арени“ након што је Бењамин Шешко већ у другом минуту затресао мрежу Луњина.
После корнера Симонса лопта се одбила изван шеснаестерца где ју је чекао Раум који је опробао свој ударац. Дошло је до новог одбитка, а словеначки нападач је све то пратио и није имао тежак посао да лопту смести у мрежу. Чинило се да ће бити настављен низ „бикова“, који су у на три од последња четири меча у Лиги шампиона пре овог постизали први гол у уводних 15 минута.
Испрва је утисак био да се Шешко није нашао у недозвољеној позицији, што је успорен снимак и показао, али је гол поништен јер је његов саиграч Хенрихс рукама држао украјинског чувара мреже и тако га ометао.
Лоше вече немачког дефанзивца наставило се и у другом делу првог полувремена када је одузео лопту и имао идеалну прилику да проигра Опенду, али његов центаршут није прошао ни близу белгијског нападача.
Реал је у првих 45 минута имао чак осам удараца ка голу Гулашчија, али је утисак да нису озбиљно угрозили мађарског голмана и да је пре Лајпциг тај који је заслужио да на паузу оде са предношћу.
На паузи је дошло до сукоба двојице тренера, након што је нервозном Росеу жути картон пред крај првог полувремена доделио босанскохерцеговачки арбитар Ирфан Пељто, којем је додељена част да дели правду на овом сусрету. Искусни Италијан је из тог обрачуна изашао не само без картона, већ му је Брахим Дијас у четвртвом минуту наставка донео најбољи поклон када је првим поготком на мечу сломио отпор домаћег тима.
Капитен Наћо Фернандес је одузео лопту играчима Лајпцига, а лопта је на десно крило стигла до Дијаса, далеко од гола. Није то обесхрабрило младог фудбалера који је кренуо у продор, предриблао тројицу фудбалера и изузетно прецизним ударцем са ивице шеснаестерца сместио лопту у супротан угао.
Ovogodišnji Superbol najgledaniji TV program u SAD od sletanja na Mesec

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Замена Белингема херој Реала – ремек-дело Дијаса направило разлику у Лајпцигу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.