Бајден: Трампови коментари о НАТО „опасни и неамерички“

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Feb.2024, 08:11

Бајден: Трампови коментари о НАТО „опасни и неамерички“

Амерички председник Џозеф Бајден осудио је данас коментаре претендента за републиканску кандидатуру на председничким изборима Доналда Трампа о НАТО-у и назвао их „опасним“ и „неамеричким“. Фото: Танјуг/AP Photo/Alex Brandon, File Бајден је оштро замерио Трампу на коментару који је >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << дао протеклог викенда доводећи у питање вољу САД да пруже подршку земљама чланицама НАТО у случају да су нападнуте, преноси Ројтерс.
Председник САД је рекао да је због Трамповог коментара било нужно да Конгрес донесе дуго одлагану одлуку о усвајању захтева да се финансира одбрана Украјине од руске агресије. „Улози за америчку националну безбедност већ су били високи и пре него што је овај закон синоћ усвојен у Сенату. Међутим, последњих дана ти улози су порасли и то због тога што је бивши амерички председник свету послао опасан и шокантан, искрено говорећи неамерички сигнал“, рекао је Бајден.
Током политичког митинга у Јужној Каролини у суботу Трамп је рекао да је у разговору са лидером једне „велике земље“ о потенцијалном нападу Русије критиковао „нередовна“ плаћања и дуговања земаља чланица НАТО, наводи Ројтерс. „Не, не бих вас заштитио. У ствари, охрабрио би их (Русију) да раде шта год хоће. Морате да платите“, рекао је Трамп.
Hil: Demokrate se plaše da bi Bajden zbog godina mogao da izgubi izbore

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бајден: Трампови коментари о НАТО „опасни и неамерички“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.