Министарство одбране: Борбена обука Копнене војске на „Пасуљанским ливадама“

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Feb.2024, 21:51

Министарство одбране: Борбена обука Копнене војске на „Пасуљанским ливадама“

Припадници дела пешадијских и оклопних јединица Копнене војске реализовали су, на полигону „Пасуљанске ливаде“, редовну борбену обуку у теренским условима, саопштило је данас Министарство одбране. Фото: Танјуг/Министарство одбране и Војска Србије
Као је наведено, обука >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је организована с циљем унапређења оспособљености за борбену употребу кључног наоружања у овим јединицама, као и садејства снага у извођењу операција Војске Србије на тактичком нивоу.

Током вишедневних активности на терену увежбаване су радње и поступци у одбрани и нападу, уз реализацију бојевих гађања. Дејствовано је из тенкова, борбених возила пешадије, противоклопних лансирних оруђа, оклопно-извиђачких аутомобила и вишенаменских борбених возила на употреби у пешадијским и извиђачким јединицама.
Све време је проверавана и оцењивана тактичка и ватрена оспособљеност, а ефекат ватре на циљу праћен је у реалном времену уз употребу савремених средстава за осматрање и прикупљање података са земље и из ваздуха.
Успешном реализацијом обуке унапређена је оспособљеност вежбајућих састава, а ово је уједно била и прилика за проверу снага за подршку које су обезбедиле непрекидност система везе, транспорт и исправност средстава ратне технике, као и услове за смештај и исхрану ангажованог људства, наводи се у саопштењу.
U Predsedništvu prvi put izloženi zajedno Karađorđe i Knez Miloš Obrenović

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Министарство одбране: Борбена обука Копнене војске на „Пасуљанским ливадама“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.