Оштар одговор Пекинга на најаву ЕУ да ће им увести санкције због сарадње са Русијом

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Feb.2024, 20:40

Оштар одговор Пекинга на најаву ЕУ да ће им увести санкције због сарадње са Русијом

Кинеско министарство спољних послова назвало је незаконитим потенцијалне санкције које би Европска унија могла да уведе против неколико кинеских компанија које сарађују са Русијом, преноси “Блумберг“. Фото: Pixabay/zibik Кина се одлучно противи незаконитим санкцијама или „дугоручној >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << јурисдикцији“ против Кине“, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова и указује да је недопустиво мешања трећих страна у билатералне односе Пекинга и Москве.
Кина ће одлучно одговорити ако кинеским компанијама буду уведене санкције.
Фајненшел тајмс” је 8. маја 2023. известио да је Европска комисија, први пут од почетка сукоба у Украјини, предложила увођење санкција кинеским компанијама које наводно испоручују техничку опрему Русији.
Кинеско министарство спољних послова наглашава да трговински односи Русије и Кине нису усмерени против трећих земаља.
Ambasador Kine u Srbiji: Pitanje Kosova i Metohije rešavati bez dvostrukih standarada

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Оштар одговор Пекинга на најаву ЕУ да ће им увести санкције због сарадње са Русијом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.