САД одбиле Путинов предлог о прекиду ватре у Украјини

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Feb.2024, 19:15

САД одбиле Путинов предлог о прекиду ватре у Украјини

Сједињене Америчке Државе су одбиле сугестију руског председника Владимира Путина о прекиду ватре у Украјини, објавио је данас Ројтерс, позивајући се на неименоване изворе. Фото: Танјуг/AP/Virginia Mayo
Руски извори агенције су рекли да је прекид ватре одбијен након састанака >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << посредника, док амерички извор тврди да није било никаквог званичног контакта две стране.

Путин је прошле године слао сигнале Вашингтону јавно и приватно преко посредника да је спреман да размотри прекид ватре у Украјини, навели су извори британске агенције.
Он је наводно предлагао прекид сукоба, али није био спреман да уступи било који део украјинске територије који се тренутно налази под контролом Москве.
„Контакти са Американцима су били узалудни“, рекао је руски извор агенције.
Други извор је рекао да су Американци, преко посредника, поручили Москви да неће разговарати о могућем прекиду ватре без учешћа Украјине у преговорима.
Кремљ, Бела кућа, Стејт департмент и ЦИА су одбили да коментаришу писање Ројтерса.
Peskov: Karlson sam predložio intervju sa Putinom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак САД одбиле Путинов предлог о прекиду ватре у Украјини се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.