Хил: Демократе се плаше да би Бајден због година могао да изгуби изборе

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Feb.2024, 18:24

Хил: Демократе се плаше да би Бајден због година могао да изгуби изборе

Политичари Демократске странке плаше се да би Џозеф Бајден могао да изгуби новембарске изборе за председника САД због својих година и нарушеног здравља, али не желе да о томе говоре јавно, објавио је данас Хил. Фото: Танјуг/AP Photo/Evan Vucci Бајденова старост је толико табу тема међу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << демократским сенаторима да се о томе не разговара ни на затвореним састанцима посланичких група у Сенату, наводи амерички портал.
„Ни на једном нашем састанку никада се није разговарало о томе. То је невероватно“, рекао је један од сенатора који је желео да остане на анониман.
Према његовим речима, нико не тражи да се разговара о томе, нити поставља питање да ли су Бајденове године проблем. Упркос томе, демократе и даље мисле да Бајден може да победи Доналда Трампа и то је један од разлога због којег су одлучили да не говоре јавно о годинама америчког председника.
„Мислим да то не значи да људи нису забринути због тога. Ја се први бринем. Не због његових способности, већ због многих људи широм земље који мисле да Бајден није дорастао функцији председника“, рекао је неименовани конгресмен.
Сенатор Питер Велч из Вермонта навео је да „Бајден може да победи“, али га је позвао да не игнорише забринутост бирача у вези са његовим годинама.
„Бајден мора да се позабави тим питањем. Мора да покаже мало енергије и како ће изгледати будућност, а не само да напада Трампа“, истакао је Велч.
Демократски сенатори прећутно истичу да су Бајденове године проблем посебно међу млађим бирачима за које сматрају да су од пресудне важности за његову евентуалну победу у новембру, пише Хил.
Они, ипак, кажу да је сада прекасно да се пронађе нови кандидат, с обзиром на то да су унутастраначки избори већ почели. Други неименовани сенатор каже да би тако нешто било могуће само у случају да Бајден доживи „очигледан когнитивни или здравствени пад у јавности“.
„Нешто супер очигледно, попут онога што се догодило Мичу Меконелу“, рекао је сенатор, мислећи на ситуацију од прошле године када се лидер републиканаца у Сенату „замрзнуо“ на неколико десетина секунди пред телевизијским камерама.
Питање Бајденових година поново је постало једна од главних тема у америчким медијима, након што је специјални тужилац Роберт Хур у извештају о
Бајденовом руковању поверљивим документима објавио да је амерички председник „добронамерни, старији човек са лошим памћењем“.
У извештају се помиње да Бајден током саслушања није могао да се сети када је био потпредседник САД и када је умро његов син Бо. Скоро сва истраживања јавног мњења последњих месеци показују да више Американаца подржава Трампа него Бајдена, међутим разлика између двојице политичара је и даље у оквиру статистичке грешке.
Најновије истраживање, које је агенција „Морнинг Цонсулт“ објавила током викенда, показује да Трампа подржава 43 одсто бирача, а Бајдена 42 одсто њих.
Snežna oluja pogodila severoistok SAD, otkazan veliki broj letova

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Хил: Демократе се плаше да би Бајден због година могао да изгуби изборе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.