Ево хране коју треба јести и коју треба избегавати ако имате честе инфекције бешике

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Feb.2024, 18:00

Ево хране коју треба јести и коју треба избегавати ако имате честе инфекције бешике

Запаљење уринарног тракта може изазвати нелагодност, бол и честу потребу за пражњењем бешике, али може довести и до низа озбиљних компликација. Фото: Pixabay/congerdesign Одређене намирнице могу помоћи у спречавању или смањењу учесталости инфекција уринарног тракта. Док неке треба >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << избегавати ако сте склони честим уринарним инфекцијама.
Целер Ово прилично занемарено поврће, које се углавном користи само као додатак супама и сосовима, изузетно је благотворно за бешику и везивна ткива. Значајно смањује количину мокраћне киселине и тиме смањује нелагодност пре и после мокрења. Целер такође може помоћи у производњи урина и показало се да помаже у борби против бактеријских инфекција у репродуктивним органима и пробавном систему, а не само у уринарном тракту.
Бобичасто воће Од боровница преко јагода до малина, бобице садрже флаваноле за које је доказано да помажу у лечењу бактеријских инфекција, посебно оних у уринарном тракту. Храна која обезбеђује хранљиве материје Такође се препоручују крушке, банане, боранија, тиквице, хлеб од целог зрна, ораси и јаја. То су намирнице које ће обезбедити хранљиве материје и неће иритирати бешику.
Шта не јести Прерађена храна садржи мање антиоксиданата и других хранљивих материја од свеже хране и може повећати ниво слободних радикала у телу, што отвара пут инфекцијама. Постоје и одређене намирнице које нису пожељне ако сте склони инфекцијама, као што су кафа, алкохол, агруми, јела од парадајза, вештачки заслађивачи и јако зачињена храна.
Храна на путовању: Кувана никако, пожељни тост, шунка и сок од парадајза 

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ево хране коју треба јести и коју треба избегавати ако имате честе инфекције бешике се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.