Маск: Нема шансе да би Путин могао да изгуби рат у Украјини

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Feb.2024, 15:21

Маск: Нема шансе да би Путин могао да изгуби рат у Украјини

Амерички милијардер Илон Маск поручио је да „нема шансе“ да би председник Русије Владимир Путин могао да изгуби рат у Украјини, додавши да пакет помоћи који је Сенат САД данас усвојио неће помоћи Украјини. Фото: Танјуг/Sergei Guneyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP „Овај пакет не помаже Украјини. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Продужење рата не помаже Украјини“, поручио је Маск током дискусије са америчким политичарима на друштвеној мрежи X, преноси Блумберг.
Он је рекао да се нада да ће Американци контактирати своје изабране конгресмене око закона о помоћи Украјини и убедити их да га не усвоје.
Маск је додао да се понекад суочава са оптужбама да је „Путинов апологета“, али је истакао да су такве тврдње „апсурдне“. Амерички Сенат усвојио је раније данас закон о помоћи Украјини, Израелу и Тајвану у вредности од 95 милијарди долара, упркос противљењу дела републиканаца.
Да би пакет помоћи био усвојен, мора да га прихвати и Представнички дом где републиканци имају већину.
Председавајући Представничког дома, републиканац Мајк Џонсон поручио је да би могле да прођу недеље или месеци, пре него што закон буде послат на потписивање америчком председнику Џозефу Бајдену. Републиканци захтевају да приоритет Конгреса буде заштита јужне границе САД са Мексиком, где се америчке савезне државе суочавају са приливом великог броја илегалних миграната.
Они траже да прво буде усвојен закон о заштити америчке границе, а да се тек након тога разговара о помоћи Украјини.
Američki Senat usvojio zakon o paketu pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Маск: Нема шансе да би Путин могао да изгуби рат у Украјини се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.