Тојота сменила руководство своје подружнице Даихатсу након безбедносног скандала

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Feb.2024, 15:00

Тојота сменила руководство своје подружнице Даихатсу након безбедносног скандала

Јапански произвођач аутомобила Тојота објавио је данас на свом вебсајту да је сменио руководство своје подружнице Даихатсу, након скандала са контролом безбедности. Фото: Танјуг/Kyodo News via AP Отказе су добили председник фирме Даихатсу, председник управног одбора и директор те >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << компаније, а одлука ступа на снагу 1. марта.
„Желимо да поново понудимо наше најдубље извињење купцима, добављачима, дилерима, заједницама у коме се налазе наше фабрике и многим другим заинтересованим странама због непријатности“, наводи се на сајту Тојоте.
Фирма Даихатсу је крајем прошле године признала да је још од 1989. године манипулисала резулатима безбедносних тестова као што су симулације судара, пренели су медији. Компанија је тако написала лажне безбедносне извештаје за 64 модела возила, укључујући и аутомобиле који се продају под брендом Тојота.
Даихатсу је у понедељак саопштио да је први пут након двомесечне паузе поново покренуо производњу два модела комерцијалних возила.
Vrednost bitkoina prešla novu granicu i porasla iznad 50.000 dolara

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Тојота сменила руководство своје подружнице Даихатсу након безбедносног скандала се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.