Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Feb.2024, 11:14

Постоји народно веровање везано за особе које имају рупице на образима: Да ли сте међу њима?

Приближно 20 одсто људи широм света има рупице на образима. Фото: Pexels/Stephen Francis Неки их доживљавају као симпатичан детаљ, док други виде симбол сексепила и шарма у њима. Према народном веровању, ове рупице доносе успех и срећу.
Рупице могу бити видљиве током читавог времена >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << или се појављују само приликом осмеха. Постоје и они који имају само једну рупицу на једном образу. Разлог зашто неки људи имају ове рупице док други немају лежи у недостатку мишићних влакана.
Медицински гледано, ове јамице се формирају због недовољно развијених мишића, али током времена могу се попунити и нестати. На пример, деца често имају рупице на образима које постепено нестају како одрастају, слично као и рупице на бради.
Генетика такође игра улогу у присуству ових рупица. Ако један од родитеља има рупице, постоји 25 до 50 посто шансе да ће и дете наследити исте. У случају када оба родитеља имају рупице, вероватноћа је још већа, од 50 до 100 посто, да ће и деца имати ове симпатичне детаље на образима.
Ne bacajte čepove od plute, spas su pri kuvanju: Čuvaćete ih kao oči u glavi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Постоји народно веровање везано за особе које имају рупице на образима: Да ли сте међу њима? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.