Захарова: Москва ће оштро одговорити на крађу руске имовине

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Feb.2024, 10:48

Захарова: Москва ће оштро одговорити на крађу руске имовине

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова саопштила је данас да ће Москва „оштро одговорити“ на намеру Брисела да користи приход од руске замрзнуте имовине за финансирање помоћи Украјини. Фото: PrtSc Одговор Москве на присвајање руске имовине биће оштар, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << а иницијатори процеса крађе имовине биће третирани као лопови са свим последицама, рекла је Захарова у интервјуу за канал „Соловјев уживо“, преносе Риа новости.
Према њеним речима, западне земље својим деловањем покушавају да надокнаде трошкове одржавања „крвавог украјинског сукоба и режима у Кијеву“.
„С обзиром да је наша држава ово оквалификовала као крађу, однос ће бити као према лоповима. Не као према политичким манипулаторима, не као технолозима који су се заиграли, већ као према лоповима. А како треба поступати са лоповима? Лопов треба да седи у затвору, са свим последицама које следе“, нагласила је Захарова.
Раније је Савет ЕУ одобрио одлуку о складиштењу профита од руске имовине за њихову даљу употребу у интересу Украјине.
Стални представници земаља чланица ЕУ прелиминарно су 29. јануара усагласили предлог Европске комисије о коришћењу прихода од руске имовине замрзнуте у земљама ЕУ.
Како су саопштиле европске дипломате, ЕК у овој фази предлаже да се приходи добијени од замрзнуте имовине Русије чувају на посебним рачунима за њихову могућу употребу у будућности за финансирање Украјине.
 
Tramp traži intervenciju Vrhovnog suda povodom odbacivanja njegovog imuniteta

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Захарова: Москва ће оштро одговорити на крађу руске имовине се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.