Трамп тражи интервенцију Врховног суда поводом одбацивања његовог имунитета

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Feb.2024, 10:03

Трамп тражи интервенцију Врховног суда поводом одбацивања његовог имунитета

Бивши амерички председник и кандидат за републиканску председничку номинацију Доналд Трамп обратио се данас Врховном суду САД, тражећи да интервенише након што су нижи судови одбацили његов имунитет од кривичног гоњења због наводног покушаја да поништи свој пораз на председничким >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << изборима 2020. године и да продужи одлагање суђења против њега због тих оптужби. Фото: Танјуг/АP Photo/Alex Brandon, File Трамп тврди да је тада имао имунитет као председник САД, преноси Ројтерс.
Трамп је затражио од судија Врховног суда да обуставе спровођење пресуде Апелационог суда у Вашингтону о одбијању његовог захтева за имунитет.
Трампови адвокати уложили су данас хитну жалбу Врховном суду, само четири дана након што су судије саслушале Трампов засебан апел да остане у трци за председничке изборе.
Суђење Трампу пред федералним судом у Вашингтону које је било планирано за 4. март је одложено, а нови датум није одређен.
Тужиоци су тврдили да је Трамп деловао као кандидат, а не председник, када је вршио притисак на званичнике да пониште изборне резултате и подстакао своје присталице да изврше напад на Капитол 6. јануара 2021. године и изврше притисак на Конгрес да не потврди победу Џозефа Бајдена на председничким изборима.
 
Zelenski planira turneju po Zapadnoj Evropi da bi lobirao za pomoć Ukrajini

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Трамп тражи интервенцију Врховног суда поводом одбацивања његовог имунитета се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.