Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Feb.2024, 10:01

Који је најнижи калоријски унос који морате да поштујете док тренирате?

Калорије обезбеђују енергију која вам је потребна за свакодневне активности. Када покушавате да смршате, калорије које уносите треба да буду мање од калорија које сагоревате, али постоји граница преко које не би требало да идете осим ако нисте под медицинским надзором. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Pexels/Victor Freitas Жене не би требало да уносе мање од 1.200 калорија дневно за сигуран губитак тежине, док је за мушкарце доња граница 1.500 калорија дневно, према публикацији Харвардске медицинске школе. Међутим, Национални институт за здравље напомиње да већина жена може безбедно да смрша узимајући 1.000 до 1.200 калорија дневно, док мушкарци могу да конзумирају 1.200 до 1.600 калорија.
Увек је најбоље да се консултујете са својим лекаром или нутриционистом, пре него што започнете било који програм мршављења, како бисте утврдили која је одговарајућа количина калорија коју треба да конзумирате дневно, што ће зависити од ваших година, пола, нивоа активности, тренутне тежине и навика у исхрани.
За грубу процену калорија потребних за одржавање тренутне тежине, једноставно помножите своју тежину са 15, ако сте умерено активни и са 12 ако нисте.
Најсигурнији дефицит је онај од 500 до 1000 калорија мање. Баланс праве количине калорија током времена помаже вам да одржите здраву тежину. Ако једног дана поједете премало калорија, надокнадите то следећег дана. Ако једете превише калорија, смањите количину следећег дана.
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Који је најнижи калоријски унос који морате да поштујете док тренирате? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.