Ђурић о одлагању примене уредбе о забрани динара на КиМ: Не верујем Куртију

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Feb.2024, 20:54

Ђурић о одлагању примене уредбе о забрани динара на КиМ: Не верујем Куртију

Амбасадор Србије у САД Марко Ђурић рекао је данас, поводом одлуке централне банке у Приштини да пролонгира забрану динара на три месеца да нема поверења у оно што говори премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти и да ће, док не буде видео да се на терену нешто >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << променило то сматрати видом манипулације. Фото: Танјуг/Сава Радовановић „Док год не будемо видели да се на терену нешто променило, ово доживљавам као неку врсту манипулације, односно покушај извлачења из једне очигледно тешке међународне ситуације у коју је дошао“, рекао је Ђурић за Танјуг.
Истакао је да му је прва асоцијација на име Аљбина Куртија „неповерење, лажи, континуирани притисци према Србима“ које, како је навео, спроводи откако је ступио на дужност, односно већ готово три године.
Како је рекао, Србија је успела да лансира успешан дипломатски приступ и успешну дипломатску офанзиву, која је Куртија ставила у ситуацију да мора да се правда, као и да мора да изналази начине да умањи притисак на себе и своју страну. „То за нас није довољно. За нас је неопходно да се ствари конкретно на терену промене на боље. Да престане да омета функционисање српских школа, болница и основних услуга које директно чине да људи на Косову и Метохији пате захваљујући његовом притиску“, истакао је Ђурић.
На питање да ли га по повратку у Србију чека функција у Влади или дипломатији, Ђурић је рекао да ће о томе одлучивати највиши државни и страначки органи, као и да је он тренутно заузет гала догађајом којим ће у својој резиденцији дочекати неколико стотина званица.
Међу њима биће чланови америчког конгреса, помоћника заменика америчког државног секретара Габријела Ескобара, америчког амбасадора у Србији Кристофера Хила и лидере српске дијаспоре.
„Желимо да прославимо Дан државности Србије и да нашу културу, традицију и наслеђе на најбољи могући начин поделимо са вашингтонском политичком, културном и другом јавношћу“, поручио је Ђурић.
Ђурић је истакао да је задовољан својим мандатом, као и чињеницом да је направљена боља политичка инфраструктура за наше представљање у Америци.
„Основали смо Српско-амерички пословни савет, који је окупио највеће америчке компаније које сарађују са Србијом. Покренули смо Србе у Америци. Само у претходних шест месеци организовали смо три велике конференције које су окупиле Србе из 50 савезних држава“, рекао је Ђурић.
Realizovana specijalistička obuka vojnika rodova pešadije i inžinjerije

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ђурић о одлагању примене уредбе о забрани динара на КиМ: Не верујем Куртију се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.