Остин отказао пут у Брисел на састанак министара одбране држава чланица НАТО

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Feb.2024, 20:22

Остин отказао пут у Брисел на састанак министара одбране држава чланица НАТО

Амерички министар одбране Лојд Остин отказао је пут у Брисел где је требало да учествује на састанцима са другим министрима одбране држава чланица НАТО-а, изјавио је данас амерички званичник, дан након што је шеф Пентагона примљен у болницу. Фото: Танјуг/AP/Micael Probst Званичник, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << који није желео да буде именован, рекао је да ће састанак о одбрамбеним потребама Украјине, познат као Украјинска контакт група, бити одржан виртуелно, пренео је Ројтерс.
Остин је требало да отпутује на састанак министара одбране држава чланица НАТО у Бриселу и одвојени састанак са савезницима посвећен томе како да се настави подршка Украјини.
Остин (70), одведен је јуче у Војно-медицински центар Волтер Рид због „симптома који указују на појаву проблема са бешиком“, а дужности је пренео својој заменици Кетлин Хикс.
Остин (70) је 22. децембра примљен у национални Војни медицински центар у Мериленду Волтер Рид ради лечења рака простате.
У болницу се поново вратио 1. јануара због насталих компликација, међу којима су и уринаре инфекције.
Информација о његовој хоспитализацији откривена је тек четири дана касније, а Пентагон у међувремену није прецизирао због чега је министар задржан на лечењу до 9. јануара.
Пре неколико дана најављено је да ће Остин сведочити пред Конгресом 29. фебруара у вези с тим што није открио своју дијагнозу рака и накнадну хоспитализацију.
Његови лекари су раније саопштили да су прогнозе лечења рака „одличне“ и да више није неопходно лечење.
Borelj pozvao SAD da preispitaju vojnu pomoć Izraelu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Остин отказао пут у Брисел на састанак министара одбране држава чланица НАТО се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.