Борељ позвао САД да преиспитају војну помоћ Израелу

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Feb.2024, 19:40

Борељ позвао САД да преиспитају војну помоћ Израелу

Високи представник Европске уније за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ позвао је данас Сједињене Америчке Државе да преиспитају своју војну помоћ Израелу због великог броја цивилних жртава у рату у Гази. Фото: Танјуг/АР/Jean-Francois Badias „Па, ако верујете да је превише људи >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << убијено, можда би требало да обезбедите мање оружја како бисте спречили да толики број људи буде убијен. Ако међународна заједница верује да је ово покољ, да се убија превише људи, можда треба да размислимо о набавци оружја“, рекао је Борељ новинарима после састанка министара развојне помоћи ЕУ у Бриселу.
Он је подсетио да је амерички председник Џозеф Бајден прошле недеље рекао да је одговор Израела на напад Хамаса 7. октобра био „претеран“, а амерички званичници су више пута говорили да је превише цивила убијено у Гази.
Kuleba: Krivci za uništavanje žita na poljskoj granici moraju da odgovaraju

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Борељ позвао САД да преиспитају војну помоћ Израелу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.