Макрон одложио посету Украјини

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Feb.2024, 18:33

Макрон одложио посету Украјини

Француски председник Емануел Макрон одложио је дводневну посету Украјини која је била планирана за следећу недељу из безбедносних разлога, саопштила је Јелисејска палата. Фото: Танјуг/Ludovic Marin, Pool via AP Француско-украјински пословни савет Медеф Интернатионал, који је требало >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да буде одржан током Макронове посете, такође је одложен.
Први човек Француске требало је да у Украјину стигне у уторак и да прво оде у „симболичну посету“ Одеси, граду који су делимично изградили Французи, а потом и Кијеву.
На дневном реду одложене посете, како пише „Украинска правда“, била је и важна економска компонента у вези са опоравком Украјине.
Макрон је требало да најави стварање фонда у износу од 200 милиона евра за цивилне пројекте које реализују француска мала и средња предузећа, као и да званично да објави именовање Француске развојне агенције (АФД) за координатора француске помоћи Украјини.
Макрон је раније најавио да намерава да посети Украјину у фебруару како би закључио споразум о „безбедносним гаранцијама“, али тада није спомињао конкретан датум посете.
Дан раније, председник Украјине Володимир Зеленски разговарао је са Макроном о ситуацији на бојном пољу и украјинској потреби за оружјем.
Azerbejdžan: Alijevu 92,12 odsto glasova na izborima

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Макрон одложио посету Украјини се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.