Данас почиње пријављивање за субвенције за куповину електричних возила

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Feb.2024, 18:25

Данас почиње пријављивање за субвенције за куповину електричних возила

Пријављивање за субвенције државе за куповину електричних возила у износу до 5.000 евра почиње сутра, а за ту намену Министарство заштите животне средине определило је 170 милиона динара. Фото: Unsplash/Michael Fousert Право на субвенцију могу да остваре физичка лица, предузетници и правна >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << лица, а захтеви се подносе министарству закључно са 31. октобром текуће године. „Као једну од мера државе за унапређење квалитета ваздуха и животне средине, министарство које водим обезбедило је средства за подршку куповини електричних возила. Средства која смо наменили за 2024. годину биће додељена према пристиглим, уредним захтевима грађана и привреде, све док се не утроши укупан износ или најкасније до 31. октобра. Уколико се покаже да интересовање грађана и привреде знатно премашује опредељен износ, ми ћемо се потрудити да обезбедимо додатна средства за субвенције за куповину нових електричних возила“, рекла је министарка заштите животне средине Ирена Вујовић, саопштило је министарство.
Уредбом која је раније усвојена предвиђена је подршка за куповину више врста електричних возила.
Грађани и правна лица који желе да остваре право на субвенционисану куповину електричног мопеда или лаког трицикла, могу да рачунају на подршку од 250 евра у динарској противвредности. За куповину електричних мотоцикала, мотоцикала са бочним седиштем, тешких трицикала, лаких и тешких четвороцикала, предвиђена је подршка у износу од 500 евра.
Највећи износ субвенције доступан је за електрична путничка возила са највише девет места за седење и електрична теретна возила чија је највећа дозвољена маса до 3,5 тоне, и креће се од 2.500 до 5.000 евра.
Džef Bezos prodaje akcije Amazona za oko 2 milijarde dolara

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Данас почиње пријављивање за субвенције за куповину електричних возила се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.