Недимовић: Одлука УЕФА велика победа српског фудбала и државе Србије

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Feb.2024, 14:12

Недимовић: Одлука УЕФА велика победа српског фудбала и државе Србије

Потпредседник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Бранислав Недимовић изјавио је данас да је одлука Европске фудбалске уније (УЕФА) да наредни Конгрес буде одржан у Београду 2025. године велика част за српски фудбал и доказ да ФСС ужива огроман углед међу фудбалским званичницима у >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Европи. Фото: Танјуг/Сава Радовановић УЕФА је пре неколико дана одлучила на наредни Конгрес буде одржан трећег априла 2025. године у Београду.
„Одлука УЕФА је велика победа српског фудбала и државе Србије. Ако се има у виду да су претходни домаћини били Париз, Лисабон, Рим, Монте Карло и да се не враћам даље у прошлост, јасно је у какво смо друштво упали. Конгрес се одржава у априлу наредне године, а сви знамо да је Београд на пролеће најлепши и да постоје сви услови да ово буде најбоље организована седница у историји европског фудбала“, рекао је Недимовић за ТВ Прва.
„Угостићемо у том тренутку преко 500 делегата из свих Савеза са територије Европе, биће нам потребно преко 1.000 соба у хотелима за само три дана и то је манифестација са којом не може да се пореди ни пет Евровизија. Јасно је да иза свега стоји озбиљан рад свих структура Фудбалског савеза Србије, имамо и наше људе у УЕФА, али без подршке државе не бисмо могли ништа да урадимо“, рекао је Недимовић.
Он се осврнуо на исход жреба за нови циклус Лиге нација, који је репрезентацији Србије за ривале доделио Шпанију, Данску и Швајцарску.
„Многи заборављају да је наш пут у Лиги нација кренуо од Дивизије Ц, а сада смо у елитном рангу међу 16 најбољих репрезентација на континенту. Група можда није толико атрактивна као она у којој је Немачка, поготово она у којој су Италија, Француска и Белгија, али свакако има својих дражи. Стартујемо против Шпаније и то је дефинитивно највећи изазов за наше играче. Сигурно је да ћемо ту утакмицу играти у Београду, али је идеја да бар једног ривала у Лиги нација угостимо и на једном од три нова стадиона. Остаје да се види хоће ли то бити Лозница, Лесковац или Зајечар. Морамо да градимо и промовишемо култ репрезентације и ван Београда, држава је зато и градила стадионе да би љубитељи фудбала из унутрашњости имали прилику да бодре своје љубимце. Ово је дефинитивно година фудбала“, навео је потпредседник ФСС.
Он је изјавио да постоје три крупна разлога зашто је пријатељски дуел репрезентација Србије и Русије позитивна ствар за ФСС.
„Очекује нас најпре гостовање у Москви и оно што је за мене невероватно, о тој утакмици се више прича у свим другим земљама осим у Србији и Русији. Да се разумемо, добили смо сагласност УЕФА и ФИФА, што је и председник УЕФА Александар Чеферин рекао у недавном интервјуу и са те стране ништа није спорно. Постоје три крупна разлога зашто је дуел са Русијом позитивна ствар за ФСС“, рекао је Недимовић и наставио:
„Прво, реч је о квалитетној репрезентацији и наши момци ће имати одличан тест да виде где су са формом уочи Европског првенства. Друго, Савез ће инкасирати 250.000 евра. И треће, руска федерација сноси комплетне трошкове што свакако није занемарљив податак. Одабрали су стадион Динама за који председник њиховог савеза каже да је најлепши у Русији, позвали су Новака Ђоковића и Милоша Биковића као специјалне госте и све то довољно говори колико нас цене и колики значај придају предстојећој утакмици“.
Недимовић је истакао да се ради о спортском догађају који нема никакве везе са политиком.
„Србија је увек била расположена да свима изађе у сусрет, а најбоље смо на својој кожи осетили шта значи када вам неко забрани да играте велика такмичења. После Русије и Кипра, очекују нас мечеви са Аустријом и Шведском, а за нас је велика част што Швеђани размишљају о томе да се једна од највећих звезда светског фудбала, Златан Ибрахимовић, баш против наше репрезентације опрости од дреса државног тима“, констатовао је потпредседник ФСС.
Он је открио да се у Паризу разговарало и о могућности да Београд после 2027. године буде домаћин још једног великог фудбалског догађаја.
„Изградња Националног стадиона који је свакако најважнији пројекат у наредном периоду даје нам могућност да аплицирамо за организацију финалне утакмице једног великог европског такмичења. Београд има све предуслове да врло брзо постане центар европског фудбала“, закључио је Недимовић.
Voša u nadoknadi vremena ispustila pobedu protiv Mladosti

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Недимовић: Одлука УЕФА велика победа српског фудбала и државе Србије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.