Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Feb.2024, 12:14

Како да ходањем сагорите калорије?

Ходање је једна од најбољих вежби за мршављење, али ако је изводите правилно и доследно. Ево како да ходањем сагорите калорије. Фото: Pexels/Tobi Ако желите да останете у форми и изгубите вишак килограма које сте накупили, довољно је да ходате. То је једноставна вежба погодна за све >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и невероватан сагоревач масти. Али, ово не важи за свако ходање:
Морате то учинити на прави начин. Ходање је једна од најбољих вежби за губитак тежине У зимским месецима лако скупимо који килограм вишка. Мање је активности на отвореном, храна је калоричнија, посебно око божићних празника. Са почетком године сви дајемо обећање да ћемо се вратити у форму и задржати је. Да бисте га одржали не морате да се убијате у теретани, нити да се презнојавате на трчању. Постоји једноставнија и лакша вежба коју треба пратити: ходање.
Како да ходањем сагорите калорије? Немојте мислити да је ходање вежба која је неефикасна у сагоревању масти и губитку тежине. Тешко је одредити колико се калорија сагорева при ходању, јер то зависи од фактора као што су интензитет хода, физичко стање особе, да ли сте мушкарац или жена, која је ваша тежина…
Међутим, постоје подаци који показују просечну слику. Студија коју је спровео Амерички колеџ спортске медицине  каже да мушкарац који пређе 1.600 метара за један сат сагорева између 88 и 124 калорије, а жена између 74 и 105 ckal.
Не чини се много, али те калорије на крају помажу у одржавању тежине, што није мала ствар у одраслом добу, када – према студијама – имамо тенденцију да добијемо килограм сваке године која прође. Истраживање која је пратило 5.000 мушкараца и жена током 15 година закључила је да су људи који су ходали добили мање килограма од оних који нису активни и користе углавном аутомобил.
Закључак: што више ходате, мања је вероватноћа да ћете добити килограме. Како да оптимизујете своју дневну шетњу да сагорете више масти и изгубите тежину?
Ако желите да смршате, онда би требало да ходате најмање 10.000 корака дневно (око 8 км). Довољно је да ходате просечним темпом око 4-6 километара на сат бар сат времена и ускоро ћете приметити прве промене. У сваком случају, препоручују стручњаци, немојте бити опседнути интензитетом или удаљеностима. Најважније је да будете доследни и да не одустајете.
Ходање ће вам помоћи да одржите адекватну тежину, али ће, пре свега, такође бити од велике помоћи да изгубите сало у пределу стомака. Студија са Универзитета Нагоја (Јапан) открила је да жене које ходају мање од 7.500 корака дневно имају тенденцију да акумулирају више интраабдоминалне масти.
Савети да ходањем сагорите више калорија Ходање је такође ствар става. Ако се придржавате ових савета, биће вам лакше да постигнете своје циљеве.
-Са осмехом. Показало се да брже иду они који ходају опуштено. Када ходате, размишљајте о пријатним стварима и мање ћете се уморити.
-Исправи леђа. Добићете самопоуздање. Студије кажу да када смо погрбљени, више негативних идеја нам пада на памет.
-Не форсирајте се превише. Уместо да себи постављате изазов који на крају буде досадан или исцрпљујући, важно је да усвојите навику ходања. Ако уживате, поновићете.
-Користите здрав разум. Наравно, престаните ако приметите бол у стопалу, колену, куку или леђима и обратите се лекару. Можда су вам потребне друге ципеле.
-Ходајте као да сте у журби. Студија са Универзитета Вирџинија (САД) показала је да су жене које су направиле три кратке, али брзе шетње недељно изгубиле до шест пута више стомачног сала од оних које су ходале пет пута недељно.
-Изаберите мало нагнутији терен или прошетајте плажом. Пошто захтева више труда, брже ћете сагорети калорије. Додатно ћете тонирати трбушне мишиће јер ће угао под којим ћете морати да подигнете ногу бити већи.
Колико ходања је потребно да бисмо сагорели више калорија? Недељно ходајте:
5 или 6 пута: ходајте 25-30 минута ако имате мањи вишак килограма или између 50 минута и 1 сат ако имате више килограма.
4 пута: ходајте 37,5 минута на сваком изласку ако имате мали вишак килограма или 1 сат и 15 минута ако имате већи вишак килограма.
3 дана: ходајте 50 минута дневно ако имате мањи вишак килограма или 1 сат и 40 минута ако имате већи вишак килограма.
2 дана: ходајте 1 сат и 15 минута сваког дана ако имате мањи вишак килограма или 2 и по сата ако имате већи вишак килограма.
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Како да ходањем сагорите калорије? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.