Нетањаху уочи копненог напада на Рафу: Победа је на дохват руке

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Feb.2024, 09:52

Нетањаху уочи копненог напада на Рафу: Победа је на дохват руке

Израелски премијер Бењамин Нетањаху изјавио је, пред копнени напад Израела на град Рафа на југу Газе, да је „победа на дохват руке“. Фото: Танјуг/AP Photo/Evan Vucci „Урадићемо то. Победићемо преостале терористичке батаљоне Хамаса у Рафи, који је последњи бастион, али то ћемо учинити“, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << рекао је Нетањаху у интервјуу за Еј-Би-Си њуз.
Додао је да ће израелска војска учинити све да цивилном становништву обезбеди безбедан пролаз како би могло да напусти то подручје.
На питање куда Палестинци треба да иду, Нетањаху је одговорио да „разрађују детаљан план“.
Нетањаху је одбацио позиве Израелу да не улази у Рафу.
„Они који кажу да ни под којим околностима не треба да уђемо у Рафу, у суштини нам говоре да изгубимо рат“, рекао је Нетанијаху. Он није изнео детаље нити време копненог напада на Рафу, најјужнији део Појаса Газе, који се граничи са Египтом.
Нетањаху је у петак рекао да је наредио израелским одбрамбеним снагама да планирају евакуацију стотина хиљада људи из Рафе, уочи копнене инвазије.
УН и друге хуманитарне организације изразиле су забринутост због цивила у Рафи, који је израелска војска раније означила као сигурну зону.
САД су рекле да неће подржати Израел да пошаље војску у Рафу, ако Израел не размотри утицај операције на око 1,4 милиона људи који су избегли у ту област.
Moskva i Pjongjang će diplomatskim kanalima dogovoriti datum Putinove posete

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Нетањаху уочи копненог напада на Рафу: Победа је на дохват руке се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.